Victoria Nuland: SUA nu intenţionează să instaleze sisteme antirachetă în Ucraina sau Georgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite nu intenţionează să instaleze sisteme antirachetă în Ucraina sau în Georgia, anunţă Victoria Nuland, subsecretarul de Stat american responsabil de Afaceri Eurasiatice, informează Ria Novosti.

"Nu există planuri de instalare a unor sisteme antirachetă în Georgia sau în Ucraina, nici acum, nici în viitor", a declarat Nuland la Kiev, informează Ria Novosti.

Preşedintele american, Barack Obama, a afirmat, anteriorm că Statele Unite intenţionează să consolideze prezenţa militară în Europa de Est. Liderul de la Casa Albă a anunţat că Statele Unite vor garanta nu doar securitatea ţărilor membre NATO, ci şi pe cea a Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova..

Extinderea NATO spre Est „este contraproductivă”, a declarat, luni, ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, în timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de omologul său finlandez Erkki Tuomioja.

„Încercarea artificială a NATO de a continua extinderea spre Est, precum şi consolidarea infrastructurilor militare în apropierea frontierelor Rusiei sunt contraproductive şi intră în contradicţie cu angajamentele asumate de state membre NATO”, a precizat Lavrov.

Totodată, Rusia a avertizat că va considera orice suplimentare a forţelor militare NATO în apropierea frontierelor sale drept "o demonstraţie a intenţiilor ostile" şi va lua măsuri politice şi militare pentru a-şi garanta securitatea, conform lui Vladimir Titov, adjunctul ministrului rus de Externe.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite