Un pescar a scăpat din gura unei balene uriaşe: „M-am gândit, asta a fost, o să mor”

0
0
Michael Packard a supravieţuit după ce o balenă l-a luat drept pradă FOTO captură BBC
Michael Packard a supravieţuit după ce o balenă l-a luat drept pradă FOTO captură BBC

Un scafandru american din Cape Cod, pescar de homar, a scăpat din gura unei balene cu cocoaşă în apele din Provincetown, Massachusetts. Bărbatul s-a ales doar cu vânătăi şi probabil o rotulă dislocată.

Michael Packard, în vârstă de 56 de ani, din Wellfleet, a declarat pentru WBZ-TV, că se scufundase la o adâncime de aproximativ 14 metri  când „dintr-o dată am simţit o lovitură puternică şi totul s-a întunecat".

Şi-a imaginat că fusese atacat de un rechin alb, din cei ce înoată prin zonă, dar, pipăind în gura animalului, şi-a dat seama că nu are dinţi, relatează BBC.

„Apoi am priceput, O, Doamne, sunt în gura unei balene şi încearcă să mă înghită. Şi m-am gândit: până aici mi-a fost, o să mor”, a spus el. Gândurile sale s-au îndreptat către soţia şi băieţii săi, de 12, respectiv 15 ani.

Bărbatul estimează că a stat în gura balenei preţ de 30,40 de secunde. 

Bărbatul a avut noroc - balena s-a smucit deodată, ridicându-se spre suprafaţă, şi l-a scuipat.

„Am fost aruncat în aer şi am aterizat în apă. Eram liber şi pluteam pe apă. Nu-mi venea să cred - am supravieţuit să-mi spun povestea”.

Colegul său care îl căuta disperat pe sub apă l-a dus în siguranţă pe barcă. Bărbatul a fost transportat de pompieri la spitalul din Cape Cod.

Experţii spun că balena, care se hrăneşte deschizând larg fălcile pentru a înghiţi cât mai mult peşte, l-a aspirat probabil accidental. 

Michael Packard  este scafandru de 40 de ani şi nu are de gând să renunţe la jobul lui.

Balenele cu cocoaşă pot ajunge la 15 metri şi cântăresc circa 60 de tone. Populaţia de balene cu cocoaşă din lume este de circa 60.000.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite