Un om fără adăpost l-a ameninţat cu moartea pe Obama, doar ca să primească îngrijiri medicale de care avea nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele american este ţinta a zeci de ameninţări cu moartea în fiecare zi FOTO Reuters
Preşedintele american este ţinta a zeci de ameninţări cu moartea în fiecare zi FOTO Reuters

Un om fără adăpost, care a fost arestat după ce l-a ameninţat cu moartea pe preşedintele american Barack Obama, le-a explicat judecătorilor că a recurs la acest gest doar ca să primească îngrijirile medicale necesare.

Stephen Espalin, în vârstă de 57 de ani, a declarat în timpul audierilor de vineri că „nu intenţiona să-l rănească pe preşedinte”. „Îmi dau seama că nu am procedat corect. Am spus acele cuvinte ştiind că (agenţii federali - n.r.) vor veni şi vor avea grijă de mine”, a declarat Espalin.

Se pare că Espalin nu l-a ameninţat doar pe preşedinte, ci pe întreaga lui familie, informează CBS. De asemenea, când a fost arestat, bărbatul le-a spus poliţiştilor că a trimis o bombă la Casa Albă.

Inculpatul le-a povestit judecătorilor că, înainte să-l ameninţe pe preşedinte, fusese la un spital din Boca Raton, unde medicii au refuzat să-l trateze după ce au aflat că nu are asigurare medicală. Bărbatul se dusese la Urgenţe, fiindcă acuza dureri în piept.

Potrivit cotidianului american „The sun Sentinel”, Espalin este recidivist, el folosind acest „truc” şi în trecut. În 2001, bărbatul l-a ameninţat cu moartea pe fostul preşedinte american, George W. Bush, tot ca să primească îngrijiri medicale. Judecătorii americani i-au „împlinit” dorinţa şi l-au condamnat la un an şi jumătate de închisoare. În decembrie 2010, Espalin îl mai ameninţase o dată pe Obama.

Espalin a primit cea mai mare pedeapsă pentru infracţiunea lui: patru ani şi trei luni. Judecătorii îl vor obliga pe bărbat să urmeze tratament psihiatric.

Până la urmă, planul lui Esplain a funcţionat. Bărbatul se află acum în cărucior şi a făcut chimioterapie. De asemenea, se pare că va suferi şi o operaţie la inimă.

Ameninţările cu moarte, o „rutină” pentru Barack Obama

Preşedintele american Barack Obama este ameninţat cu moartea, în medie, de 30 de ori pe zi, dezvăluia „The Daily Telegraph” în urmă cu patru ani. Ziarul englez cita o carte semnată de ziaristul Ronald Kessler, „In the President's Secret Service".

În cartea sa, Kessler, fost angajat al „The Washington Post”, pretinde că, odată cu venirea lui Obama la Casa Albă, numărul ameninţărilor cu moartea la adresa acestuia au sporit de cinci ori comparativ cu perioada similară al mandatului George W.Bush.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite