Un miliardar american a fost arestat pentru trafic sexual cu minore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jeffrey Epstein, un miliardar american, a fost arestat sâmbătă sub acuzaţia de trafic sexual cu minore. Este o răsturnare de situaţie într-un caz care părea încheiat în 2008.

Fost bancher pe Wall Street şi amic al unor vedete, Jeffrey Epstein riscă până la 45 de ani de închisoare pentru fapte datând din perioada 2002-2005.

Multimiliardarul este acuzat de trafic sexual cu minore şi violenţe, acte pe care le-ar fi comis la domiciliul său din cartierul Upper East Side din New York şi la reşedinţa sa de la Palm Beach din Florida.

Potrivit Daily Beast, Epstein ar fi plătit minore, cele mai mici având 14 ani, pentru masaj, după care le-ar fi agresat şi abuzat sexual odată ajunse în casa lui.

El s-a mai aflat în atenţia presei în 2008 pentru fapte similare, dar la acea vreme a găsit un acord judiciar.

Cazul Epstein l-ar putea costa scaunul pe secretarul Muncii, Alexander Acosta. Acesta este cel care a ajuns la un acord judiciar cu Epstein în 2008, propunând 13 luni de închisoare cu executare în schimbul recunoaşterii vinei în două cazuri. Cele două victime nu au fost informate în legătură cu acest acord, iar miliardarul a ispăşit numai câteva zile de închisoare. Miami Harald a cerut demisia lui Acosta, estimând că fostul procuror federal din Florida s-a „comprimis etic“ în scandalul Epstein.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite