Un judecător din New Jersey susţine legalizarea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susţinătorii mariajului între persoanele de acelaşi sex în Asbury Park FOTO John Munson/www.nj.com
Susţinătorii mariajului între persoanele de acelaşi sex în Asbury Park FOTO John Munson/www.nj.com

Judecătoarea Curţii Superioare din New Jersey, Mary Jacobson, le-a ordonat oficialilor statului să înceapă oficializarea căsătoriilor între homosexuali până la data de 21 octombrie a acestui an.

Administraţia guvernatorului Chris Christie a afirmat că subiectul în cauză nu este la îndemâna statului New Jersey, din moment ce îndoielile legate de legalizarea căsătoriilor se referă la beneficiile federale şi nu la cele de stat.

Decizia lui Jacobson reprezintă o victorie în rândul susţinătorilor persoanelor gay, însă este de aşteptat o contestaţie, venind întâi din partea curţii intermediare şi terminând cu Curtea Supremă.

Grupul pentru drepturile homosexualilor „Garden State Equality” a declarat că, după ce Curtea Supremă a Statelor Unite a acordat beneficii de moştenire cuplurilor de acelaşi sex din New Jersey în luna iunie, statul a rămas în urmă în ceea ce priveşte uniunea civilă a clasei de mijloc.

„Neeligibilitatea cuplurilor de acelaşi sex pentru beneficiile federale afectează aceleaşi cupluri în New Jersey din mai multe perspective”, a declarat Jacobson, citată de www.nj.com.

Cuplu de homosexuali FOTO John Munson/www.nj.com

new jersey casatorie gay foto www.nj.com

Ea a oferit şi un exemplu în acest sens: „Partenerii unei uniuni civile care sunt, în acelaşi timp, şi angajaţi federali care lucrează în New Jersey sunt neeligibili pentru drepturi maritale referitoare la sistemul de pensii. Toţi partenerii civili care lucrează în afaceri în care actul de familie şi medical se aplică, nu se pot baza pe protecţia partenerului doar din punct de vedere al statutului, iar astfel de cupluri ar putea să nu acceseze beneficiile taxelor federale de care se bucură cuplurile căsătorite.”

În 2006, Curtea Supremă a decis ca persoanele de acelaşi sex să beneficieze de toate drepturile pe care le au persoanele heterosexuale, deşi legislatura statului decide dacă poate fi numită căsătorie sau nu. Oamenii legii au preferat să se rezume la „uniuni civile”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite