Un cutremur puternic a lovit din nou sudul Californiei: au izbucnit câteva incendii şi există răniţi. Oamenii preferă să doarmă pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter
FOTO Twitter

Un cutremur şi mai puternic, cu magnitudinea de 7,1, a lovit din nou sudul Californiei, vineri, la doar o zi după ce regiunea a cunoscut cel mai mare cutremur din ultimii 20 de ani, relatează CNN. Seismul a avut loc vineri, la ora locală 20.19 (06.19, sâmbătă, ora României), în zona Văii Searles, în apropierea oraşului Ridgecrest din statul american California.

Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a decretat stare de urgenţă pentru regiunea San Bernardino în urma celui de-al doilea cutremur de o magnitudine ridicată din ultimele zile.

Primarul oraşului Ridgecrest, Peggy Breeden, a declarat că mulţi dintre locuitorii oraşului dorm pe străzi de frica unor noi replici.

“Mulţi dintre ei au rămas traumatizaţi şi mulţi dintre ei preferă să doarmă pe străzi”, a afirmat ea.

Cel puţin 3.300 de persoane nu au curent electric în trei provincii din sudul Californiei. 

Echipe de intervenţie au fost desfăşurate în Los Angeles pentru a inspecta infrastructura clădirilor şi a preveni eventuale prăbuşiri.

În Ridgecrest au izbucnit mai multe incendii din cauza scurgerilor de gaze şi mai mulţi oameni au fost răniţi.

„Au fost declanşate incendii, avem scurgeri de gaze, avem persoane rănite, oameni care au rămas fără curent. Încercăm să facem faţă cât de bine putem“, a declarat primarul din Ridgecrest, Peggy Breeden. 

„Casele s-au zguduit, au apărut fisuri în fundaţii, unii pereţi de susţinere s-au prăbuşit. O persoană a fost rănită uşor şi primeşte îngrijiri“, a declarat şi departamentul de pompieri pe Twitter.

Incendiu california

De asemenea, o autostradă a fost închisă după ce pietre au ajuns pe carosabil.

autostrada inchisa in sua dupa cutremur

FOTO Twitter

Seismul s-a resimţit mai puternic în Las Vegas, acolo unde este şi o pană de curent majoră. Un american din Porteville, aflat la vest de Ridgecrest, a spus că a durat între 20 şi 25 de secunde, ceva mai mult decât celălalt, iar mişcarea de legănare a fost mai amplă.

   

    

Cutremurul s-a produs în apropiere de Ridgecrest, vineri noapte, la aproximativ 250 de kilometri de Los Angeles. Experţii avertizează că pot urma şi alte cutremure.

US Geological Survey spune că face parte dintr-o secvenţă de replici şi că ar putea urma şi altele.

Cutremurul care a avut loc joi, de 6.4 pe Richert a avut peste 1.400 de replici, au anunţat oamenii de ştiinţă.

   

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite