Trump le cere manifestanţilor să meargă acasă. „Trebuie să avem pace”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump, FOTO EPA
Donald Trump, FOTO EPA

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a făcut apel miercuri la protestatarii de la Washington, într-un mesaj video postat pe Twitter, să meargă acasă, spunând că "trebuie să avem pace". Cu câteva minute înainte, Joe Biden a făcut apel la acesta să-şi instruiască susţinătorii să se retragă.

„Vă înţeleg durerea, vă înţeleg rănile. Am avut alegeri care ne-au fost furate. Am câştigat cu mult. Toate lumea ştie asta, mai ales cealaltă tabără, dar trebuie să plecaţi acasă acum. Trebuie să avem pace”, a spus Trump în înregistrarea video.

Anterior, Biden i-a cerut preşedintelui în exerciţiu Donald Trump să facă apel la protestatari să se retragă din Capitoliu.

„Cuvintele unui preşedinte contează, nu contează cât de bun sau rău este acest preşedinte. În cel mai bun caz, cuvintele unui preşedinte pot inspira. În cel mai rău caz, pot incita. Astfel, fac apel la preşedintele Trump să apară la televiziunea naţională acum şi să îşi îndeplinească jurământul de a proteja Constituţia şi să ceară finalul acestui asediu”, a spus Biden.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite