Trump Jr. vrea o reducere a dispozitivului de protecţie pe care i-l asigură Secret Service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump Jr
Donald Trump Jr

Donald Trump Jr. vrea să reducă dispozitivul de protecţie pe care i-l asigură Secret Service, au declarat patru surse apropiate dosarului, citate de CNN.

La sfârşitul lunii iunie, fiul cel mare al liderului de la Casa Albă a cerut să călătorească fără protecţie, înpreună cu familia, în Bahamas. Cererea a fost acceptată cu reticenţă de Secret Service. Trump Jr şi familia sa au călătorit cu un iaht timp de câteva zile, fără agenţii de pază.

Secret Service a încercat să respingă cererea lui Trump Jr de a renunţa la dispozitivul de protecţie pentru călătoria în Bahamas, dar a fost nevoit să accepte cererea fiului preşedintelui, au declarat două surse citate sub acoperirea anonimatului.

În prezent, Trump Jr a cerut să nu mai fie protejat în permanenţă.

Contactat, Sercret Service a refuzat să confirme cererea. “Pentru a asigura siguranţa şi securitatea celor pe care îi protejăm şi a familiilor lor, nu vom confirma cine beneficiază în present de protecţia Secret Service”, a declarat un purtător de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al lui Trump Jr şi al Casei Albe au refuzat, de asemenea, să răspundă la cererile CNN pentru comentarii.

Decizia de a renunţa la protecţia Secret Service nu este fără precedent. Ron Reagan a procedat la fel în cursul celui de-al doilea mandate al tatălui său.

Trump Jr are dreptul, dar nu este obligat, să fie protejat de Secret Service, ca rudă apropiată a preşedintelui. Potrivit uneia dintre sursele citate, decizia ca Trump Jr să nu mai fie apărat ar reprezenta “un risc enorm”. “Este pur şi simplu o decizie proastă”, a adăugat oficialul.

Familia Trump şi-a exprimat dorinţa pentru mai multă intimidate şi mai mult spaţiu personal.

Anul acesta, două agenţi ai Secret Service au fost vizaţi de o anchetă internă, după ce ar fi fotografiat unul dintre copiii lui Trump Jr dormind în maşină.

Donald Trump jr şi fratele său, Eric, susţin de mult timp, financiar, initiative de antrenament, inclusiv de contraterorism, ale Secret Service.

Luna trecută, presa americană a scris căSServiciul de pază al demnitarilor americani, Secret Service, nu îşi mai poate permite să plătească sutele de agenţi de care are nevoie pentru a-şi desfăşura misiunea extinsă de protecţie – parţial din cauza mărimii familiei Trump şi a eforturilor necesare pentru securizare numeroaselor sale reşedinţe de pe Coasta de Est.

Astfel, în administraţia Trump, 42 de oameni se bucură de protecţie, dintre care 18 membri ai familiei prezidenţiale, faţă de 31 de persoane în timpul administraţiei Obama.

De asemenea, călătoriile aproape în fiecare week-end ale lui Trump la proprietăţile sale din Florida, New Jersey şi Virginia, precum şi călătoriile de afaceri şi vacanţele în străinătate ale copiilor adulţi ai lui Trump au pus presiune suplimentară pe Secret Service.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite