Tillerson: SUA îşi vor continua eforturile de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite îşi vor continua eforturile pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, a dat asigurări vineri şeful diplomaţiei americane, Rex Tillerson, a doua zi după ce preşedintele Donald Trump a anunţat că se retrage din Acordul pentru climă de la Paris, relatează AFP.

„Cred că este important ca toată lumea să recunoască faptul că Statele Unite au un bilanţ extraordinar în termeni de reducere a propriilor noastre emisii de gaze cu efect de seră. Este ceva de care putem fi mândri”, a spus el.

„Acest lucru a fost făcut fără Acordul de la Paris”, semnat în decembrie 2015 de 195 de ţări, a explicat secretarul de Stat. “Nu cred că ne vom modifica eforturile pentru reducerea acestor emisii în viitor”, a adăugat el.

Oficialul a cerut comunităţii internaţionale să “ţină cont de acest lucru”

Foarte discret, şeful diplomaţiei americane, care a fost până pe 31 decembrie directorul general al gigantului petrolier ExxonMobil, s-a opus ieşirii SUA din Acordul de la Paris şi a lipsit joi de la Casa Albă, când Trump a anunţat oficial retragerea.

Statele Unite sunt în prezent izolate pe scena internaţională, după retragerea lor din acordul susţinut de ONU, UE şi China.

Reacţiile, venite din toate cele patru colţuri ale lumii – din sfera politică, dar şi din cea economică – au variat între stupoare, furie şi îngrijorare, dar şi hotărârea de a continua efortul colectiv promis la Paris în 2015.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite