SUA vor găzdui un summit trilateral cu Japonia și Coreea de Sud

0
Publicat:

Președintele Statelor Unite Joe Biden îi va primi pe președintele sud-coreean Yoon Suk Yeol și pe premierul japonez Fumio Kishida la un summit trilateral care se va desfășura pe 18 august la Camp David, o reședință de vacanță a președinților americani în apropiere de Washington, a anunțat vineri Casa Albă, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

Drapele Statele Unite ale Americii, Japonia și Coreea de Sud FOTO: Shutterstock
Drapele Statele Unite ale Americii, Japonia și Coreea de Sud FOTO: Shutterstock

"Cei trei lideri vor discuta despre extinderea cooperării trilaterale în regiunea indo-pacifică şi dincolo de aceasta, inclusiv abordarea ameninţărilor continue (nord-coreene), şi consolidarea legăturilor cu ASEAN şi cu insulele din Pacific", a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei SUA, Karine Jean-Pierre.

Summitul trilateral vine în contextul demersurilor SUA de a-și consolida cooperarea cu principalii săi aliați din Asia în fața creșterii puterii Chinei și a dezvoltării programului nuclear și de rachete al Coreii de Nord, scrie Agerpres.

Dincolo de raporturile lor cu SUA, Japonia ș Coreea de Sud fac la rândul lor pași pentru imbunătățirea relațiilor bilaterale afectate de dispute de natură istorică și care le-au efectat cooperarea.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite