SUA și aliații „nu se vor lăsa intimidați” de Putin, susține Biden

0
Publicat:

Președintele american Joe Biden a declarat, vineri, că Statele Unite și aliații lor nu se vor lăsa „intimidați” de președintele Rusiei, Vladimir Putin, asigurând că NATO va proteja „fiecare centimetru” din teritoriul său, relatează AFP, conform Agerpres.

Joe Biden susține că NATO va proteja „fiecare centimetru” din teritoriul său.
Joe Biden a asigurat că SUA și aliații lor „nu se vor lăsa intimidați” de Putin. FOTO Profimedia

America şi aliaţii săi nu se vor lăsa intimidaţi", iar liderul de la Kremlin „nu ne va speria", a afirmat Biden într-un discurs la Casa Albă. 

 Apoi, președintele american s-a adresat direct președintelui Vladimir Putin, indicând cu degetul spre camera video, atenționându-l împotriva oricărui asalt asupra teritoriului NATO. 

 „America şi aliaţii săi sunt pe deplin pregătiţi să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO", a afirmat el.

  „Domnule Putin, înţelegeţi bine ce vreau să spun: fiecare centimetru", a mai precizat Joe Biden. 

Liderul de la Casa Albă a făcut declarațiile la scurt timp, după ce președintele rus a oficializat alipirea a patru teritorii ucrainene și a asigurat victoria țării sale cu prilejul unui concert festiv în Piața Roșie, la Moscova. 

Liderul de la Kremlin și alți responsabili ai țării au lansat amenințări în mod frecvent că vor fi utilizate arme nucleare pentru a proteja teritoriile ucrainene nou anexate. 

Președintele american a numit ceremonia, care a avut loc vineri, un „fals” aranjat pentru a-i demonstra puterea, arătând din contră „că are probleme”. 

Făcând referire la noul ajutor în valoare de 12 miliarde de dolari oferit Ucrainei votat în Congresul american, Biden și-a luat angajamentul că va „continua să furnizeze echipament militar” ţării „pentru a se putea apăra". 

Totodată, liderul de la Casa Albă a promis că va trimite mijloace submarine la locul exploziilor gazoductele Nord Stream 1 și 2 „pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat", numind incidentul drept un „act de sabotaj deliberat".  

Vom lucra cu aliaţii noştri pentru a face lumină în acest sens", a afirmat preşedintele american.  

Am început deja să-i ajut pe aliaţii noştri să consolideze protecţia acestor infrastructuri cruciale", a mai adăugat el.   

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite