Scena bizară de la finalul ceremoniei organizate la Kremlin pentru oficializarea anexării unor noi teritorii ucrainene VIDEO

0
0

Într-o scenă bizară și penibilă deopotrivă, Vladimir Putin și liderii separatiști ai celor patru regiuni ucrainene anexate vineri de Rusia și-au strâns mâinile la finalul ceremoniei de oficializare a noului rapt teritorial și au strigat în cor „Rusia”.

Vladimir Putin și liderii separatiști ai regiunilor ucrainene recent anexate de Rusia FOTO EPA-EFE
Vladimir Putin și liderii separatiști ai regiunilor ucrainene recent anexate de Rusia FOTO EPA-EFE

„Un spectacol ciudat”, remarcă Sky News în legătură cu această scenă în care Putin poate fi văzut strigând cu toată puterea „Rusia”.

Diana Magnay, corespondentă la Moscova, observă faptul că Rusia lui Putin recurge la cel mai mare rapt teritorial întreprins în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Acest rapt teritorial survine după ce Moscova a orechestrat așa-zise referendumuri în regiunile Donețk, Herson, Lugansk și Zaporojie, care reprezintă aproximativ 18% din teritoriul Ucrainei.

„Referendumurile” au fost organizate în grabă, pe fondul eșecurilor suferite recent de armata rusă în fața contraofensivei ucrainene. În urma acestor anexări, Putin poate pretinde că armata ucraineană atacă Rusia, ceea ce i-ar permite să crească șantajul nuclear.

Rusia


Ultimele știri
Cele mai citite