Biden semnează un proiect de lege care include un ajutor suplimentar de 12,4 miliarde de dolari pentru Ucraina

0
Publicat:

Dintre acestea, se propune ca 4,5 miliarde de dolari să fie direcționate către sprijinul economic pentru Kiev.

Joe Biden jpg

Președintele american Joe Biden a semnat vineri un proiect de lege pentru a continua finanțarea de către guvernul SUA până pe 16 decembrie 2022 inclusiv, a 12,4 miliarde de dolari ca ajutor suplimentar pentru Ucraina. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Casei Albe.

Inițiativa a fost aprobată anterior de Congresul SUA. „Vineri, 30 septembrie 2022, președintele a semnat Legea privind creditele suplimentare din 2023 din Ucraina, care prevede credite pentru 2023 agențiilor federale până la 16 decembrie 2022 pentru programele și activitățile actuale ale guvernului federal și include alocări suplimentare pentru a răspunde la situația din Ucraina”, se arată în document.

Legislația, care include finanțare temporară pentru o serie de programe guvernamentale americane, a trebuit să fie aprobată de ambele camere ale Congresului până vineri miezul nopții, ora locală. În caz contrar, o serie de departamente federale ar fi fost forțate să suspende activitatea.

Esența inițiativei

Documentul prevede alocarea unui total de 12,4 miliarde de dolari pentru „ajutor legat de Ucraina, inclusiv furnizarea de instruire, furnizarea de echipamente militare, arme, sprijin logistic, precum și sprijin financiar direct pentru guvernul Ucrainei”. Se preconizează alocarea a 3 miliarde USD pentru asistență militară, inclusiv „antrenament, furnizarea de echipamente și arme militare, sprijin logistic, provizii și întreținere, salarii și salarii, logistică și sprijin prin furnizarea de informații forțelor armate ucrainene și fortele de securitate."

Alte 4,5 miliarde de dolari sunt propuse a fi direcționate către sprijinul economic pentru Kiev, inclusiv asigurarea activității organismelor guvernamentale ucrainene pentru a „permite guvernului să asigure stabilitatea macroeconomică și să ofere servicii de bază cetățenilor”.

În același timp, ar trebui alocate un total de 2,04 miliarde de dolari pentru reumplerea propriilor arsenale de arme ale SUA și pentru producția de noi muniții care să le înlocuiască pe cele care au fost trimise anterior ca asistență Ucrainei sau transferate aliaților americani care au oferit asistență părții ucrainene. .

De asemenea, se preconizează că vor fi cheltuite 2,8 miliarde de dolari pentru asigurarea trupelor americane desfășurate în Europa. Sunt promise 2 milioane de dolari pentru a înregistra și controla cheltuirea fondurilor ca parte a alocarii asistenței. Alte 35 de milioane de dolari sunt alocate pentru „pregătirea și răspunsul la potențiale incidente nucleare și de radiații din Ucraina”.

Pe lângă faptul că furnizează fonduri noi de 12,4 miliarde de dolari, proiectul de lege îi oferă, de asemenea, președintelui SUA posibilitatea de a transfera arme în valoare de 3,7 miliarde de dolari din arsenalul propriu al SUA către Ucraina pentru a „oferi un sprijin suplimentar prioritar Forțelor armate ucrainene”.

Deciziile Rusiei și reacția Occidentului

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială în legătură cu cererea de ajutor a liderilor republicilor din Donbass. El a subliniat că planurile Moscovei nu includ ocuparea teritoriilor ucrainene, iar obiectivele sunt demilitarizarea și denazificarea țării.

Occidentul, ca răspuns la decizia Rusiei, a început să introducă treptat numeroase și pe scară largă sancțiuni împotriva acesteia. În plus, statele occidentale au început să furnizeze arme și echipamente militare Kievului. O serie de politicieni occidentali au recunoscut că acesta este, de fapt, un război economic împotriva Rusiei.

După cum a declarat Putin pe 16 martie, politica de sancțiuni occidentale împotriva Moscovei are toate semnele agresiunii. El a subliniat că politica de izolare a Rusiei este o strategie pe termen lung pentru Occident.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite