SUA se tem de faptul că Rusia ar putea „pune mâna” pe structurile de cercetare biologică din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victori a Nuland / Foto Arhivăsua,
Victori a Nuland / Foto Arhivăsua,

SUA se tem că forţele ruse ar putea prelua controlul asupra unor structuri de cercetare biologică din Ucraina şi că ar putea confisca materiale sensibile.

„Ucraina dispune de o instalaţie de cercetare biologică şi suntem, de fapt, destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acesteia", a declarat numărul trei al diplomaţiei americane, Victoria Nuland, în cadrul unei audieri parlamentare.

„Aşadar, lucrăm cu ucrainenii asupra modalităţilor de a evita ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse, dacă acestea ar urma să se apropie de ele", a adăugat ea.

Marco Rubio, senator republican, a spus că propaganda rusă face referire la un presupus plan al Ucrainei de a folosi „arme biologice în ţară în coordonare cu NATO”, scrie Agerpres.

Senatorul republican a întrebat-o pe Victoria Nuland: „Dacă ar avea loc un incident sau un atac cu o armă biologică sau chimică în Ucraina, v-ar fi 100% clar că ruşii ar fi autorii?"

„Nu există nicio îndoială în mintea mea", a răspuns ea şi a adăugat că „este o tehnică clasică a ruşilor aceea de a-i acuza pe alţii de ceea ce intenţionează să facă ei înşişi", a răspuns Victoria Nuland.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite