Statuia Libertăţii se redeschide joi, pe 4 iulie, după mai bine de un an şi jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Insula Libertăţii se va redeschide pentru public chiar pe 4 iulie, ziua naţională a SUA. FOTO: Reuters
Insula Libertăţii se va redeschide pentru public chiar pe 4 iulie, ziua naţională a SUA. FOTO: Reuters

Simbolul „tărâmului tuturor posibilităţilor” va începe iar să primească vizitatori. După ce insula pe care se află a fost devastată de uraganul Sandy, Statuia Libertăţii se redeschide şi va putea fi vizitată din nou începând din 4 iulie.

Cei „obosiţi, săraci, masele îngrădite care tânjesc să respire libere” şi toţi ceilalţi vizitatori care vor să vadă de aproape Statuia Libertăţii o pot face din nou începând de joi.

Feriboturile care asigură accesul la Insula Libertăţii vor începe să funcţioneze de mâine. Obiectivul turistic a fost închis în octombrie 2012, după ce uraganul Sandy a provocat ravagii în 24 de state americane. 

„A redeschide la timp pentru sărbătorirea zilei de 4 iulie a fost un obiectiv la care am ţinut foarte tare”, spune John Warren, purtătorul de cuvânt al Monumentului Naţional Statuia Libertăţii.

statuia libertatii reuters

New Yorkul a fost lovit de Sandy pe 29 octombrie, la o zi după aniversare a 126 de ani de când Statuia Libertăţii a fost dedicată Statelor Unite de către poporul francez. Pentru a marca ocazia, obiectivul turistic fusese redeschis pe 28 octombrie după mai bine de un an de lucrări de mentenanţă. 

Monumentul, care a fost proiectat de sculptorul francez Frederic Auguste Bartholdi, nu a fost afectat de ape în timpul furtunii, dă asigurări Warren. „Apa nu a atins măcar piedestalul pe care se află Statuia Libertăţii. Multe 

statuia libertatii reuters

dintre daunele produse nu se pot vedea”, spune acesta, citat de „USA Today”. 

Statuia Libertăţii are în interior cadrul metalic inventat de Gustave Eiffel pentru Turnul Eiffel, iar asta îi permite să reziste la furtuni puternice şi vânturi cu viteze mari, spun specialiştii.

Obiectivul turistic, numit iniţial „Libertatea Luminând Lumea”, a fost un dar în semn de prietenie de la statul francez pentru SUA. Ea a fost comandată de francezi pentru a fi oferită cu ocazia aniversării a 100 de ani de 

statuia libertatii reuters

când americanii şi-au câştigat independenţa de Coroana 

britanică. De aceea, pe tableta care se află în mâna stângă a statuii apare data de 4 iulie 1776, când a fost semnată Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite