Statele Unite: 16 puşcaşi marini, acuzaţi de trafic de persoane şi de droguri, au fost arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O declaraţie de presă a Corpului de Marină anunţă că 16 puşcaşi marini au fost arestaţi, joi, cu acuzaţi de participare în mai multe activităţi ilegale, de la trafic de persoane la trafic de droguri, relatează CNN.

Arestarea celor 16 a avut loc la o bază militară din California, fiind realizată în timpul apelului de dimineaţă. ”Informaţii obţinute din alte investigaţii legate de traficul de persoane au grăbit arestările”, arată declaraţia oficială. Alţi 8 puşcaşi marini au fost interogaţi cu privire la implicarea lor în activităţi legate de droguri, dar nu există vreo conexiune, conform Corpului de Marină, între aceştia şi cei arestaţi astăzi.

Un oficial al guvernului american a declarat pentru CNN că arestările sunt legate de un incident care a avut loc la începutul acestei luni, când doi puşcaşi marini din Camp Pedleton au fost arestaţi. Aceştia au fost prinşi de grănicerii americani în apropierea unui punct de trecere al frontierei în timp ce transportau contra cost mai mulţi imigranţi ilegali. Imigranţii au declarat că sunt cetăţeni mexicani şi că nu au documente care să le permită intrarea în Statele Unite, iar doi dintre aceştia au spus că urmau să plătească 8.000 de dolari pentru introducerea lor ilegală pe teritoriul american.

Conform datelor puse la dispoziţie de Marina Statelor United, cei doi bărbaţi acuzaţi în acel caz fac parte din Regimentul al 5-lea de Marină şi au fost decoraţi cu mai multe medalii pentru activitatea lor.

Arestările celor 16 puşcaşi marini vin la doar o zi după ce Statele Unite au decis să recheme un detaşament de elită de puşcaşi marini din Iraq din cauza ”unei percepute deteriorări a bunei ordini şi a disciplinei” , care l-a făcut pe un comandant militar să-şi piardă ”încrederea în capacitatea detaşamentului de a-şi duce la bun sfârşit misiunea”.

O sursă din cadrul Pentagonului a declarat pentru CNN că rechemarea detaşamentului este legată de mai multe acuzaţii conform cărora aceştia ar fi consumat alcool în timpul liber, o încălcarea a regulamentului militar american. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite