Marinar american, dat dispărut de la bordul portavionului USS Abraham Lincoln la Golful Persic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

Marina americană (US Navy) a anunţat joi că a lansat căutări în urma dispariţiei unui marinar american de la bordul portavionului USS Abraham Lincoln, care ar fi căzut peste bord în apele Golfului Persic, relatează AFP.

Marinarul american - a cărui identitate nu a fost comunicată - a fost dat dispărut miercuri, a precizat într-un comunicat Flota a V-a, cu baza în Bahrain.

În afară de USS Abraham Lincoln, crucişătorul american USS Leyte Gulf, fregata spaniolă Mendez Nunez şi nava pakistaneză PSN Aslat participau la căutări, a precizat Flota a V-a.

Acest incident intervine în contextul în care Iranul a anunţat joi că deţine ”un petrolier străin” şi echipajul acestuia, suspectate că se livrează ”contrabandei” cu carburant la Golful Persic, în urma unei succesiuni se incidente implicând petroliere în această regiune, în care tensiunile s-au intensificat de peste două luni.

În contextul în care Washingtonul încearcă să formeze o coaliţie internaţională în vederea escortării navelor comerciale la Golful Persic, comanantul Comandamentului central american Kenneth McKenzie s-a angajat joi să acţioneze ”în mod energic” în vederea asigurării securităţii transportului maritim la Golful Persic, într-o vizită la o bază aeriană în Arabia Saudită, o ţară rivală a Iranului în regiune.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri