Starea de sănătate a profesoarei americane împușcate de un copil de 6 ani se îmbunătățește

0
Publicat:

Abby Zwerner a suferit răni care i-au pus viața în pericol după ce a fost împușcată cu un pistol la Școala Elementară Richneck din orașul Newport News, vineri, 6 ianuarie.

Abby Zwerner, profesoara împușcată de un copil de șase ani FOTO: Facebook
Abby Zwerner, profesoara împușcată de un copil de șase ani FOTO: Facebook

Primarul Phillip Jones a declarat pentru BBC că recuperarea doamnei Zwerner "tinde într-o direcție pozitivă".

Dar a adăugat că aceasta a rămas în stare critică după incident, scrie bbc.com. 

Utilizatorii rețelelor de socializare i-au transmis profesoare, despre care se crede că are în jur de 30 de ani, o recuperare rapidă.

Nu este clar cum copilul, care rămâne în custodia poliției, a obținut arma. Oficialii au declarat că, deși școala,  care are aproximativ 550 de elevi, avea instalații de detectare a metalelor, elevii au fost verificați la întâmplare și nu fiecare copil a fost inspectat.

Poliția a refuzat să spună ce ar fi putut motiva incidentul, dar șeful Steve Drew a declarat reporterilor că împușcăturile au avut loc după o "altercație" la clasa întâi (copii cu vârste cuprinse între șase și șapte ani) și că nu pare să fi fost "accidentală".

Un părinte, Steve Gonzalez, al cărui copil era prezent în clasă în momentul împușcăturilor, a declarat pentru Fox News că profesoara Zwerner a reacționat cu abnegație după împușcături.

El a spus că, după ce a fost lovită de glonț, "a strigat la copiii ei să fugă".

Primarul Jones , care a preluat mandatul cu doar cinci zile în urmă , a declarat că poliția continuă să investigheze circumstanțele în jurul împușcăturii.

"Nu avem toate răspunsurile cu privire la modul în care un copil de șase ani a fost capabil să mânuiască o armă de foc sau cum un copil de șase ani a putut avea acces la o armă de foc", a spus el.

"Este o zi neagră în istoria noastră și cred că este un semnal de alarmă pentru țară".

Ofițerii au refuzat, de asemenea, să discute ce contacte au avut cu părinții elevului.

Legea din Virginia nu permite copiilor de șase ani să fie judecați ca adulți. Iar copilul ar fi, de asemenea, prea tânăr pentru a fi încredințat în custodia Departamentului de Justiție pentru Minori dacă ar fi găsit vinovat.

Dar un judecător ar putea revoca custodia părinților asupra băiatului și să-l ia sub supravegherea statului.

Sâmbătă, șeful Drew a declarat că poliția "a fost în contact cu procurorul nostru de drept comun (procurorul local) și cu alte câteva entități pentru a ne ajuta să obținem cele mai bune servicii pentru acest tânăr".

Supraveghetorul districtului școlar George Parker a declarat sâmbătă că împușcăturile au arătat că "trebuie să ne educăm copiii și trebuie să îi ținem în siguranță".

"Avem nevoie de sprijinul comunității, de un sprijin continuu, pentru a ne asigura că armele nu sunt disponibile pentru tineri și parcă aș suna ca un disc stricat astăzi, pentru că continui să reiterez acest lucru: că trebuie să ținem armele departe de mâinile tinerilor noștri", a adăugat el.

Newport News este un oraș cu aproximativ 180.000 de locuitori și se află la aproximativ 112 km la sud de capitala statului Richmond.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite