SONDAJ: Americanii se opun intervenţiei militare în Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 60% dintre americani consideră că Statele Unite nu ar trebui să intervină în războiul civil din Siria, în timp ce numai 9% cred că preşedintele Obama ar trebui să permită o intervenţie militară, conform unui sondaj realizat de Reuters/Ipsos.

O majoritate clară a cetăţenilor americani se opune cu vehemenţă implicării militare a trupelor SUA în conflictul sângeros din Siria, argumentând că Washingtonul trebuie să stea departe de acest război, în pofida rapoartelor care sugerează că guvernul sirian a folosit arme chimice într-un atac mortal asupra civililor.

Din studiul efectuat de Reuters/Ipsos, între 19-23 august, reiese că 25% dintre americani ar susţine o intervenţie militară dacă se confirmă că forţele loiale regimului Assad ar fi folosit arme chimice asupra civililor, în timp ce 46% s-ar opune, chiar şi în acest caz. 

Astfel, este inregistrată o scădere în susţinerea unei acţiuni americane în Siria faţă de 13 august, când un sondaj Reuters/Ipsos identifica că 30,2% dintre cetăţenii americani ar susţine o implicare militară, dacă ar fi fost folosite arme chimice, în timp ce 41.6% se opuneau şi atunci.

Analizate împreună, sondajele relevă că până în acest moment, escaladarea violenţelor din Siria, şi impactul emoţional al imaginilor de la presupusul atac chimic de la Damasc din această săptămână, au întărit poziţia americanilor vis-a-vis de faptul că inplicarea în conflictul sirian nu este soluţia potrivită pentru rezolvarea situaţiei din Orientul Mijlociu.

Sondajul Reuters/Ipsos, efectuat pe 1.448 oameni, a scos la iveală faptul că numai 27% dintre americani susţin livrarea de armament către rebelii sirieni, în timp ce 47% se opun categoric.

Aproximativ 11% dintre cetăţenii Statelor Unite spun că Obama ar trebui doar să trimită arme rebelilor, în timp ce 89% susţin că preşedintele nu trebuie să îi ajute pe rebeli.

Sondajul are o marjă de eroare de 2,9%. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite