Serviciile secrete americane cred că Putin şi-ar putea intensifica ofensiva în Ucraina, în pofida eşecurilor militare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Şefii serviciilor americane de informaţii au considerat marţi că preşedintele rus Vladimir Putin şi-ar putea intensifica asaltul asupra Ucrainei, în pofida eşecurilor militare în desfăşurarea invaziei şi a dificultăţilor economice rezultate în urma sancţiunilor internaţionale.

''Analiştii noştri apreciază că este puţin probabil ca Putin să fie descurajat de asemenea eşecuri şi, dimpotrivă, el ar putea escalada'' conflictul, a declarat şefa Comunităţii Naţionale de Informaţii a SUA (Director of National Intelligence - DNI), Avril Haines, la audierea anuală a Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor, despre ameninţările la nivel mondial, conform Reuters.

„De asemenea, nu am observat modificări ale posturii nucleare la nivel de forţă care să depăşească ceea ce am văzut în crize internaţionale anterioare”, a spus Haines.

William Burns,  directorul CIA, a împărtăşit la aceeaşi audiere evaluarea lui Avril Haines potrivit căreia Vladimir Putin nu va da înapoi. 

''Cred că Putin este acum nervos şi nemulţumit. Probabil că va acţiona mai intens şi va încerca să spulbere armata ucraineană, fără a ţine cont de victimele civile'', a spus Burns.

El a mai subliniat că analiştii CIA nu văd cum Putin ar putea să-şi atingă scopul de a cuceri capitala Kiev şi de a-l înlocui acolo pe preşedintele Volodimir Zelenski cu o conducere pro-rusă sau marionetă. 

Burns a mai spus că liderii Chinei sunt „nemulţumiţi” de evenimentele din jurul atacului asupra Ucrainei, în ciuda faptului că refuză să condamne Rusia sau să numească atacul o invazie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite