Şeful comunităţii de informaţii americane avertizează că există pericolul ca infrastructura vitală a SUA să fie ţinta unui atac cibernetic de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Coats, şeful comunităţii de informaţii americane Foto: EPA/EFE
Dan Coats, şeful comunităţii de informaţii americane Foto: EPA/EFE

Şeful comunităţii de informaţii americane, Dan Coats, a avertizat vineri că ameninţarea unui atac cibernetic devastator vizând infrastructura vitală a Statelor Unite este din ce în ce mai mare, relatează Reuters.

Potrivit lui, Rusia, China, Iranul şi Coreea de Nord lansează zilnic atacuri cibernetice asupra reţelelor de computere ale autorităţilor federale, statale şi locale din Statele Unite, ale corporaţiilor şi instituţiilor de învăţământ americane. 

Iar dintre cele patru, „Rusia a fost, fără îndoială, cel mai agresiv actor extern“, a spus Dan Coats. 

De asemenea, şeful comunităţii de informaţii americane a declarat că „lămpile de avertizare luminează din nou roşu intermitent“, la mai puţin de două decenii de la atentatele din 11 septembrie 2001.

Coats a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui eveniment organizat de centrul de reflecţie Hudson Institute, care a avut loc la scurt timp după inculparea a 12 ofiţeri ai GRU (serviciul de informaţii al armatei ruse) pentru piraterie informatică împotriva campaniei electorale a candidatei democrate la alegerile prezidenţiale din 2016, Hillary Clinton. 

Declaraţiile şefului comunităţii de informaţii americane au venit cu numai trei zile înainte de primul summit al preşedinţilor Donald Trump şi Vladimir Putin, care va avea loc pe 16 iulie la Helsinki şi în care liderul Casei Albe vrea să aducă în discuţie şi subiectul amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, acţiune pe care Moscova o neagă în continuare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite