Secretarul american al Justiţiei atacă, cu 40 de zile înainte de alegeri, activismul laic: „Nu e niciodată târziu să mergi la via lui Dumnezeu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general al SUA William Barr FOTO Guliver/ Getty Images/ Bill Pugliano
Procurorul general al SUA William Barr FOTO Guliver/ Getty Images/ Bill Pugliano

Secretarul american al Justiţiei Bill Barr atacă „militantismul laic”, pe care-l consideră responsabil de numeroase flageluri sociale în Statele Unite, relatează AFP.

Cu 40 de zile înainte de alegerile americane, în care religia va juca un rol central, Barr, unul dintre pilonii Guvernului Donald Trump, a participat miercuri la un mic dejun de rugăciune cu catolici.

Religia este un factor „de reţinere” şi de „libertate”, care are un rol de jucat în viaţa publică, a apreciat secretarul, el însuşi catolic.

Însă, în ultima jumătate de secol, „morala tradiţională s-a erodat, iar susţinătorii laicităţii au reuşit adesea să elimine religia din şcolile noastre şi din piaţa publică”, a deplâns Barr.

Această retragere a religiei s-a tradus într-o „creştere puternică a violenţelor urbane, a consumului de droguri şi spargerea familiilor”, consideră secretarul Justiţiei.

Nu e niciodată târziu să mergi la via lui Dumnezeu

, a conchis Barr folosind o parabolă biblică

Preşedintele Donald Trump mizează pe alegători din drepta religioasă să obţină al doilea mandat.

Pentru a-i atrage, el urmează să nominalizeze sâmbătă, la Curtea Supremă a Statelor Unite, o magistrată cu valori creştine tradiţionale.

Amy Coney Barrett este considerată favorită.

În cazul în care nominalizarea preşedintelui este confirmată în Senat, ea va ancora ferm pe eşicherul drept această instituţie, care tranşează în subiecte dragi alegătorilor religioşi ca avortul sau drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT).

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite