Donald Trump, despre transferul puterii în cazul pierderii alegerilor: „Să vedem ce se întâmplă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE
Donald Trump purtand masca FOTO EPA-EFE

Preşedintele american evită să dea un răspuns clar atunci când este întrebat dacă va exista un transfer paşnic al puterii, în cazul în care pierde alegerile.

Donald Trump a fost întrebat miercuri, 23 septembrie, dacă va asigura un transfer paşnic al puterii în cazul în care va pierde alegerile pentru un nou mandat la Casa Albă.

Preşedintele a dat un răspuns care lasă multe semne de întrebare: „Ei bine, va trebui să vedem ce se întâmplă”, arată jurnaliştii CNN. De altfel, Trump a refuzat să spună dacă va accepta rezultatul alegrilor şi a glumit că va rămâne în funcţie cu mult peste cele două mandate constituţionale.

Reticienţa preşedintelui american în a vorbi clar despre tranziţia puterii se bazează pe îngrijorările sale cu privire la buletinele de vot şi la votul prin intermediul e-mailului. „Buletinele de vot sunt un dezastru”, susţine Donald Trump referindu-se la votul electronic pe care el îl suspectează că poate fi fraudat.

Cu puţin peste o lună şi o săptămână înainte de alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Randy Yaloz, reprezentant al Partidului Republican în Franţa, crede mai mult decât oricând în victoria lui Donald Trump în duelul cu Joe Biden. Preşedintele american în exerciţiu nu este dat favorit de sondaje, dar dispune de „o majoritate tăcută”, susţine acest avocat franco-american într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Point”.

Citeşte şi:

Trump dezlănţuit, în plină campanie, de la tribuna ONU: ţinta, China şi instituţiile globale ineficiente

Cum îl vede Beijingul pe Biden: un vechi prieten, dar un potenţial inamic şi nucă mai tare pentru China decât Trump, spun analiştii chinezi

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite