Scriitoarea E Jean Carroll va intenta un nou proces după ce l-a acuzat pe Donald Trump de viol

0
Publicat:

E Jean Carroll, scriitoarea care l-a acuzat pe Donald Trump că a violat-o în urmă cu mai bine de două decenii, plănuiește să intenteze un nou proces împotriva fostului președinte american.

Scriitoarea E. Jean Carroll / Foto Arhivă / Wikipedia
Scriitoarea E. Jean Carroll / Foto Arhivă / Wikipedia

Într-o scrisoare făcută publică marți, un avocat al fostei editorialiste de la revista Elle a spus că femeia intenționează să-l dea în judecată pe Trump pentru agresiune și abuz emoțional în temeiul legii Supraviețuitorilor Adulți (Adult Survivors Act) din New York.

Acea lege, semnată recent de guvernatoarea Kathy Hochul, oferă acuzatorilor adulți o perioadă de un an pentru a depune plângeri civile pentru presupusa abatere sexuală, indiferent cu cât timp în urmă a avut loc.

Donald Trump a negat că a violat-o pe Carroll și a acuzat-o că a inventat povestea pentru a-și vinde cartea.

Avocata lui Carroll, Roberta Kaplan, a spus că victima intenționează să-l dea în judecată pe Trump pe 24 noiembrie, când legea statului va intra în vigoare, și că despăgubirile și cazul existent de defăimare al lui Carroll împotriva lui Trump ar putea fi judecate împreună în februarie 2023.

Alina Habba, un avocat al lui Trump, a spus că fostul președinte s-a opus „în mod categoric” la combinarea ambelor cazuri, care ar avea loc după ce ambele părți vor termina de adunat dovezi pentru proces și că este „extraordinar de prejudiciabil” să se adauge noile pretenții.

„A permite reclamantului să modifice drastic domeniul de aplicare și obiectul acestui caz în acel moment ar prejudicia grav drepturile pârâtului”, a scris Habba. „Cererea reclamantului trebuie ignorată în întregime.”

Carroll l-a acuzat pe Trump că a violat-o în dressingul magazinului de lux Bergdorf Goodman din Manhattan. Ea l-a dat în judecată în 2019, în timp ce el își exercita funcția de președinte spunând că a calomniat-o negând acuzația. Fapta ar fi avut loc în New York în anii 1990. Trump a spus că femeia a „mințit complet”, dar și că aceasta „nu este genul meu”, printre alte remarci.

De asemenea, fostul președinte al SUA a susținut că a fost protejat de proces printr-o lege federală care oferă imunitate angajaților guvernamentali față de acuzațiile de defăimare. Cazul rămâne în derulare.

Carroll a spus pentru The Guardian într-un interviu din 2019 că a început să țină o armă încărcată lângă ea noaptea, după ce a ales să expună cazul.

Avocatul lui Carroll, Kaplan, a spus că acum dorește ca Trump să depună mărturie sub jurământ la o depoziție, pentru a înțelege mai bine „teoria lui a cazului”, în ciuda faptului că ea a spus în februarie că nu ar fi nevoie de o depoziție.

Avocații lui Carroll au spus că doresc să obțină o probă de ADN de la Trump pentru a o compara cu o rochie pe care Carroll a pretins că a purtat-o ​​în timpul presupusului viol, scrie The Guardian.

Scrisoarea lui Kaplan este datată 8 august și a lui Habba este datată 11 august, deși ambele au fost făcute publice doar marți după-amiaza.

Trump se confruntă cu o serie de litigii și investigații, inclusiv în ceea ce privește eforturile sale de a compromite alegerile prezidențiale din SUA din 2020 și refuzul de a înapoia documente guvernamentale odată ce a părăsit Casa Albă.

În august, Trump și-a invocat dreptul constituțional împotriva autoincriminării de peste 400 de ori în timpul unei mărturii a procurorului general din New York, Letitia James, care desfășoară o anchetă civilă cu privire la practicile de afaceri ale Organizației Trump.

Trump și Carroll încă așteaptă o decizie a curții federale de apel din Manhattan în privința continuării cazului lui Carroll.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite