Romney nu voia sã fie candidat la Casa Albã, declară fiul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney nu ar fi vrut să candideze la alegerile prezidenţiale din SUA, spune fiul său FOTO Arhivă
Mitt Romney nu ar fi vrut să candideze la alegerile prezidenţiale din SUA, spune fiul său FOTO Arhivă

Tagg Romney, fiul cel mare al candidatului republican înfrânt la alegerile prezidenţiale de pe 6 noiembrie, a asigurat, duminicã, cã tatãl sãu era foarte reticent cu privire la intrarea în cursa pentru Casa Albã, în 2012.

“N-am mai întâlnit niciodatã pe cineva care sã vrea atât de puţin sã fie preşedinte. El nu avea nicio dorinţã sã fie candidat”, a declarat Tagg Romney, într-un interviu acordat ziarului Boston Globe.

“Dacã ar fi gãsit pe altcineva sã-l înlocuiascã, i-ar fi cedat bucuros locul”, a insistat fiul cel mare al lui Mitt Romney.

Fostul candidat republican este “dornic sã-şi pãstreze viaţa privatã. Îşi iubeşte profund familia şi vrea sã fie cu ea, are o mare credinţã în Dumnezeu şi îşi adorã ţara, dar nu-i place sã fie în centrul atenţiei”, a mai explicat el.

Dupã eşecul de a câştiga învestitura partidului republican la prezidenţialele din 2008, Mitt Romney şi-a anunţat deja familia cã nu se va mai reprezenta. Dar fiul sãu Tagg şi soţia lui Ann l-au convins sã reîncerce experienţa, aminteşte AFP.

Ceea ce a fãcut patru ani mai târziu. Dar candidatul a fost foarte dezamãgit cã unul dintre consilierii sãi cei mai fideli, Mike Murphy, arhitectul campaniei sale de succes din 2002 pentru a fi guvernator al statului Massachusetts, nu a fost prezent alãturi de el de aceastã datã.

În schimb, Mitt Romney s-a trezit sfãtuit de Stuart Stevens, care a lucrat deja cu el în campania pierdutã din 2008. Stevens a ales sã îşi concentreze toate atacurile împotriva preşedintelui Barack Obama şi situaţiei proaste a economiei, decât sã scoatã în evidenţã biografia şi cariera lui Mitt Romney.

Mulţi strategi se temeau, în schimb, cã portretul acestui multimilionar aflat departe de realitãţile clasei de mijloc, mormon pe deasupra, ar deteriora campania.

“Când veniţi pentru un interviu de angajare, nu începeţi interviul arãtând poze de familie”, estima Stuart Stevens, potrivit Boston Globe.

Imediat dupã înfrângere, Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele reales cã a câştigat mulţumitã unor “cadouri” oferite alegãtorilor, citând “în special comunitãţile de negri, hispanici şi tinerii”. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite