Raport al Senatului SUA. Disfuncţionalităţile agenţiilor de securitate au facilitat violenţele de la Capitoliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Getty Images
Foto Getty Images

O investigaţie a Senatului SUA în cazul violenţelor produse la Capitoliu pe 6 ianuarie a depistat disfuncţionalităţi în transmiterea de informaţii la nivelul agenţiilor de securitate federale, informează agenţia Associated Press, citată de Mediafax.

Au existat indicii clare că simpatizaţii lui Donald Trump intenţionau să atace sediul Congresului SUA şi să se infiltreze prin reţeaua de tuneluri de sub Capitoliu.

Au existat disfuncţionalităţi de comunicare între serviciile de securitate, astfel că rapoartele de informaţii nu au ajuns la liderii politici de la Washington. Pe lângă acest lucru, structurile serviciilor de securitate şi agenţiile militare au avut o serie de eşecuri în îndeplinirea misiunilor.

Raportul recomandă oferirea de autoritate suplimentară directorului Poliţiei Capitoliului şi cere îmbunătăţirea planificării şi colectării informaţiilor în cazul agenţiilor federale de securitate.

„Acest raport este important pentru faptul că ne permite să facem unele îmbunătăţiri imediate pentru securitatea Capitoliului", afirmă senatorul Gary Peters, preşedintele Comisiei pentru Siguranţă Naţională şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA.

Fostul preşedinte Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru instigare la insurecţie, în cazul violenţelor produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, dar a fost achitat de Senat. acesta a fost acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi că ar fi încurajat violenţele care au avut loc prin discursul său.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite