Producția de semiconductori este o problemă de securitate națională, afirmă Biden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Joe Biden a precizat, în timpul inaugurării șantierului unei fabrici de semiconductori, că fabricarea acestor componente este o chestiune de securitate națională.

Președintele american Joe Biden FOTO Profimedia
Președintele american Joe Biden FOTO Profimedia

"Toate acestea sunt în interesul economiei noastre, sunt şi în interesul securităţii noastre naţionale", a declarat președintele american. 

Joe Biden a mers la inaugurarea șantierului unei noi fabrici de semiconductori în Ohio, acolo unde compania Intel intenționează să investească peste 20 de miliarde de dolari, potrivit Agerpres.

Președintele american a lăudat o legislație recent adoptată la inițiativa sa prin care se deblochează subvenții de 52 de miliarde de dolari pentru lansarea producției de semiconductori. El a reamintit că această măsură joacă un rol important în marea rivalitate cu China.

"Nu e de mirare că Partidul Comunist Chinez a încercat cu putere să mobilizeze comunitatea de afaceri americană împotriva acestei legi", a spus Joe Biden.

Vizita pe șantier a președintelui american a avut și un rol electoral, dat fiind faptul că se apropie alegerile legislative de la jumătatea mandatului, în noiembrie. 

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri