Preşedintele Donald Trump susţine că are încredere completă în Jeff Sessions, în ciuda discuţiilor purtate cu Kisliak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Donald Trump a declarat joi seara că are în continuare „încredere completă” în legătură cu Jeff Sessions, deşi s-au înmulţit apelurile cu privire la recuzarea sau demiterea acestuia de la conducerea departamentului de Justiţie, după ce presa americană a dezvăluit că Procurorul-General a ascuns în timpul audierilor din Congres discuţiile purtate cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak, relatează NBC News.

Reprezentanţii Casei Albe i-au învinuit pe partizanii democraţi pentru publicarea unor materiale cu privire la discuţiile controversate purtate de Jeff Sessions cu ambasadorul rus de la Washington, Serghei Kisliak.

De asemenea, presa americană a atras atenţia că Procurorul-General a minţit în timul audierilor din Congres cu privire la discuţiile purtate cu Kisliak.

„Nu am comunicat cu ruşii şi nu pot să comentez în această privinţă”, a declarat acesta în timpul audierilor din Congres.

Jeff Sessions a discutat în două rânduri cu ambasadorul rus anul trecut, pe când era senator, întâlniri pe care nu le-a dezvăluit atunci când a fost întrebat, în audierea în vederea confirmării în funcţia de secretar al Justiţiei, despre eventuale contacte între membri din echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi, potrivit unor oficiali de la Departamentului Justiţiei.

Ambasadorul Kisliak este considerat de serviciile americane de informaţii unul dintre cei mai buni spioni ruşi şi un recrutor de spioni la Washington.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite