Presa americană: Trump credea că uraganele din Statele Unite erau cauzate de o „armă secretă” chineză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE (Arhivă)
FOTO EPA-EFE (Arhivă)

Fostul preşedinte american Donald Trump a crezut că o „armă secretă” deţinută de China cauza uragane în Statele Unite şi permanent punea întrebări în acest sens, mai ales la începutul mandatului său, conform unor surse ale Administraţiei sale citate de revista Rolling Stone, informează miercuri EFE.

Revista Rolling Stone menţionează, în numărul din luna mai, cel puţin trei surse ale Administraţiei Trump, toate fiind anonime, care punctează că această temă a fost repetată de-a lungul anului 2018 şi în 2019, în asemenea măsură încât echipa sa de la guvernare începuse să facă glume pe seama „pistolului de uragane”. 

Fostul preşedinte american a solicitat echipei sale de securitate să afle dacă China se afla în proprietatea acestei tehnologii şi, deşi, interlocutorii săi îi spuneau că nu, Trump continua să întrebe, insinuând folosirea armelor nucleare pentru a dezactiva uraganele. 

Revista, care nu se fereşte să-şi arate antipatia faţă de Trump şi de anturajul său, pe care l-a intitulat „Trumpland”, menţionează o altă poveste, cuprinsă în amintirile fostului ministru al apărării Mark Esper şi publicate săptămâna trecută, conform căreia Trump a prevestit atacarea cu rachete a laboratoarelor ilegale de droguri din Mexic, conform EFE. 

Conform revistei, perseverenţa lui Trump de a învinui China pe tema uraganelor a început să scadă din intensitate după doi ani. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite