Povestea tânărului care şi-a salvat colegii, cu preţul propriei vieţi, în atacul armat de la liceul din Michigan. Alţi 3 colegi de-ai săi au fost ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
memorial atac armat michigan AFP

Tate Myre, un elev în vârstă de 16 ani de la Liceul Oxford din Michigan, este un adevărat erou pentru colegii săi deoarece şi-a sacrificat viaţa încercând să-şi salveze colegii, în timpul atacului armat de marţi, soldat cu 4 morţi şi mai mulţi răniţi.

Tate Myre, care era membru în echipa de fotbal american a liceului, s-a repezit asupra atacatorului, un coleg de clasă, în încercarea de a-l dezarma şi de a le da altor elevi timp să fugă, relatează Axios.

Tânărul a fost împuşcat de mai multe ori şi a murit în drum spre spital.


Myre (16 ani), Hana St. Juliana (14 ani), Madisyn Baldwin (17 ani) şi Justin Shilling (17 ani) au fost ucişi în atacul armat.

Elevii care au supravieţuit cer ca stadionul de fotbal al liceului Oxford să fie redenumit după Myre.
„Tate nu este doar un erou pentru colegii săi de la liceul Oxford, ci o legendă. Actul său de curaj ar trebui să fie amintit pentru totdeauna şi transmis de-a lungul generaţiilor”, se arată într-o petiţie a elevilor.
Alţi şase elevi şi un profesor au fost răniţi în atacul armat.

Elevul care a comis atacul a folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP 2022 de calibrul 9 mm, cumpărat vineri de tatăl său, zi a marilor promoţii de Black Friday, potrivit poliţiei.

„A venit în mod clar pentru a omorî oameni”, a spus şeriful Bouchard, subliniind că atacatorul a tras cel puţin 30 de gloanţe. „A tras asupra oamenilor de foarte aproape, vizând adesea capul sau pieptul”, a adăugat el.
Atacatorul s-a predat poliţiei şi a fost plasat în detenţie. El nu a făcut declaraţii privind motivaţia gestului său, întrucât părinţii săi i-au cerut să nu vorbească cu poliţia, potrivit autorităţilor citate de Agerpres.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite