Surprinzătoarea demonstraţie de iubire de ţară făcută, de 1 Decembrie, de un tânăr din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Bacoş FOTO: Facebook/ Andrei Bacoş
Andrei Bacoş FOTO: Facebook/ Andrei Bacoş

Andrei Bacoş (34 ani) din municipiul Suceava a fost un gest inedit de 1 Decembrie pentru a demonstra că îşi iubeşte ţara. De unul singur a ecologizat una dintre cele mai mizerabile zone ale oraşului.

În timp ce mulţi dintre români au sărbătorit Ziua Naţională a României participând la ceremonii militare şi religioase sau la grătarele cu mici din tâgurile de Crăciun, suceveanul Andrei Bacoş s-a gândit să facă un gest rar ca să demonstreze că-şi iubeşte ţara. 

„Supravegheat” atent de un căţel comunitar, el a curăţat de gunoaie, de unul singur, un teren situat în apropierea sediului Inspectoratului Şcolar din municipiul Suceava. 

La sfârşitul acţiunii, a constatat că a strâns 40 de saci cu deşeuri şi a făcut un apel la firma de salubritate cu care are contract Primăria Suceava ca să-i ridice şi să-i ducă la groapa de gunoi.

Pe terenul care a devenit în timp o groapă de gunoi clandestină era aruncat inclusiv un frigider. 

Anul trecut, tot pe 1 Decembrie, Andrei Bacoş a ecologizat o porţiune din pădurea Adâncata.

„Ziua Naţională a României este o zi sfântă pentru mine. Modul meu de a-mi arăta preţuirea pentru ţară este de a face ceva benefic pentru ea. Aşa am ales să curăţ o anumită zonă de paduricea aflată chiar la drumul principal, mai exact zona dinspre centru spre grup. (...) Ajutorul meu de nădejde a fost acel căţeluş alb al străzii care a stat cu mine până s-a întunecat. Am strâns în jur de 40 saci de gunoi, dar încă ar mai fi treabă din păcate. Locul ales a fost datorită acelui frigider care mi-a atras atenţia. Cineva observase frigiderul şi a dorit să-l preia”, a explicat suceveanul.

Terenul ecologizat este flancat de locuinţele unor cetăţeni.

„Vecinul de la o casă mi-a transmis că este o zonă unde mulţi cetăţeni aruncă gunoiul. Fără măsuri din partea autorităţilor se va aduna din nou gunoiul acolo. Mai exact acolo s-a format o groapă de gunoi. Toţi ne dorim un oraş mai curat, dar zilnic constat că sunt cetăţeni care nu fac altceva decăt să lase în urma lor multă mizerie. Natura este a tuturor şi trebuie respectată. Dacă autorităţile ar da amenzi ar fi tare bine, am avea un oraş mai curat şi bani mai mulţi la buget”, a mai spus Andrei Bacoş. 

Andrei Bacoş (34 de ani) este unul dintre cei mai cunoscuţi activişti civic din Suceava. El militează nu doar pentru protecţia mediului, ci şi pentru sprijinirea familiilor sărace şi a copiilor rămaşi singuri în ţară deoarece părinţii lor sunt plecaţi la muncă în străinătate. La rândul său a trăit drama de a creşte departe de părinţi, încă de la vârsta de 8 ani.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

VIDEO Turiştii români redescoperă Vulcanii Noroioşi după lunga perioadă de restricţii impuse de pandemie

FOTO Start în modernizarea unui drum turistic din judeţul Buzău, neasfaltat de peste patru decenii

Suceava


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri