Personaj din Sesame Street, atacat de conservatorii americani pentru că promovează vaccinarea anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Senatorul republican de Texas Ted Cruz a criticat un proeminent personaj al emisiunii pentru copii Sesame Street pentru promovarea vaccinării COVID în rândul copiilor. Nu este prima dată cân emisiunea încurajează vaccinarea de orice fel.

Discuţiile au început săptămâna trecută, după ce vaccinul Pfizer a primit aprobările finale referitoare la imunizarea copiilor între 5 şi 11 ani.

Big Bird, o pasăre galbenă, care are o mărime considerabilă şi joacă rolul unui micuţ de 6 ani şi jumătate, a anunţat că s-a vaccinat anti-COVID, pe Twitter.

„Mi-a făcut vaccinul COVID azi. Mă doare un pic aripa, dar asta îmi va oferi o protecţie suplimentară care mă va ţine sănătos, pe mine şi pe ceilalţi”, este mesajul apărut în weekend pe contul oficial de Twitter al personajului, conform The Guardian.

Ted Cruz a răspuns imediat: „Propagandă guvernamentală…pentru copilul vostru de cinci ani”.

După apariţia acestui răspuns, alţi conservatori s-au alăturat protestului: „Lisa Boothe, comentatoare Fox News, a observat că „manipularea copiilor care nu sunt la risc în faţa COVID” este „perversă”.

La rândul său, Steve Cortes, moderator al televiziunii conservatoare Newsmax, a catalogat mesajul lui Big Bird drept „propagandă”. „Copiii voştri nu sunt expuşi riscului, din punct de vedere statistic, şi nu ar trebui să fie presaţi să urmeze un tratament nou-nouţ. Nu vă supuneţi”, le-a spus el telespectatorilor.

Potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din SUA (CDC), 66 de copii cu vârste între cinci şi 11 ani au murit de COVID în perioada octombrie 2020-octombrie 2021.

Un argument al celor care susţin vaccinarea copiilor este că aceştia pot infecta alte persoane. Iar CDC a precizat că infectările în acest grup de vârstă sunt în creştere şi reprezintă 10,6% din totalul noilor cazuri.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite