SUA creează o unitate pentru a documenta „crimele de război” ale Rusiei în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Gettyimages
FOTO Gettyimages

Departamentul de Stat al SUA creează o unitate pentru cercetarea, documentarea şi publicarea presupuselor crime de război pe care Rusia le-ar fi comis pe teritoriul Ucrainei.

Conform declaraţiilor Departamentului de Stat al SUA, Observatorul Conflictelor are misiunea de a "capta, analiza şi face disponibile pe scară largă dovezi ale crimelor de război şi alte atrocităţi comise de Rusia în Ucraina". 

Observatorul va colecta informaţii chiar şi de pe reţelele de socializare, inclusiv imagini din satelit comerciale, ce vor fi utilizate în procesele juridice civile şi penale. După aproape 90 de zile de la invazia rusă pe teritoriul ucrainean, conducerea de la Kiev a identificat mii de cazuri de suspiciuni de crime de război.

Cele mai sonore acuzaţii au fost cele de ucidere a zecilor de civili de la Bucea. Observatorul va face o platformă online pentru "a ajuta la respingerea eforturilor de dezinformare ale Rusiei şi pentru a face lumină asupra abuzurilor", a mai adăugat Departamentul de Stat al SUA.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite