Obama: Atacul nord-coreean asupra Sony Pictures este un act de „vandalism cibernetic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a declarat că Washingtonul nu tratează atacul cibernetic nord-coreean asupra casei de producţie Sony Pictures drept o declaraţie de război, ci drept un „act de vandalism”.

„Nu, nu cred că acesta este un act de război. Cred că este un act de vandalism cibernetic care a fost foarte costisitor. Îl tratăm cu foarte mare seriozitate”, a declarat Obama într-un interviu acordat CNN. 

Anterior, Biroul Federal de Informaţii (FBI) al SUA a acuzat deschis Phenianul pentru atacurile cibernetice asupra companiei Sony Pictures

Scandalul din jurul filmului „The Interview”, produs de Sony, continuă, deşi studioul a ales să nu mai lanseze controversata peliculă. În ultimele luni, compania Sony a fost ţinta mai multor atacuri cibernetice, numite o chestiune de „securitate naţională” de purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Săptămâna trecută, după îndelungi speculaţii, FBI a anunţat deschis că există legături „indubitabile” între atacurile împotriva Sony şi hackeri nord-coreeni. 

Motivul atacurilor ordonate de Phenian este pelicula „The Interview”, o comedie în care subiectul principal este asasinarea actualului lider nord-coreean, Kim Jong-un, cunoscut pentru discursul belicos împotriva SUA. 

Totodată, mai mulţi foşti angajaţi ai Sony au ales să dea în judecată casa de producţie pentru că, susţin aceştia, nu a fost făcute eforturi pentru  a se proteja de potenţiale atacuri cibernetice, deşi avea informaţii că este vizată. Hackerii au reuşit să obţină datele personale a aproximativ 50.000 de persoane care lucrează sau au lucrat pentru Sony.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite