Mike Pence nu îl va sprijini pe Donald Trump la alegerile prezidențiale. „Nu vă va surprinde”

0
Publicat:

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, a declarat vineri că nu îl va susține pe Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie, potrivit AFP.

Mike Pence FOTO Profimedia
Mike Pence FOTO Profimedia

Nu vă va surprinde, nu o să-l susțin pe Donald Trump anul acesta, a declarat Pence într-un interviu pentru Fox News.

Pence, cunoscut pentru credința sa evanghelică și pozițiile sale împotriva avortului, a fost un aliat de încredere al lui Donald Trump, fiind alături de acesta în campania prezidențială din 2016.

Cu toate acestea, relația lor a început să se deterioreze în urma asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, care a provocat o puternică agitație în politica americană.

În ziua respectivă, Pence a prezidat ședința Congresului în care urma să fie certificată victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din 2020. Cu toate că avea un rol pur protocolar, Trump a insistat ca Pence să refuze validarea victoriei democratului.

Refuzul lui Pence de a acționa în acest sens a condus la o ruptură în relația lor, iar susținătorii lui Trump au manifestat furie, unii cerând chiar pedepsirea sa cu moartea. Pence a trebuit să se ascundă în grabă în timpul asaltului asupra Capitoliului.

De atunci, Pence a considerat afirmațiile lui Trump drept „iresponsabile” și „periculoase”, distanțându-se astfel de fostul președinte.

Într-o încercare de a-și lansa propria candidatură, Pence a intrat în cursa pentru alegerile primare republicane din iunie 2023. Cu toate acestea, lipsa de sprijin l-a determinat să se retragă chiar înainte de desfășurarea primului scrutin.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite