Luptă strânsă între candidaţii republicani la alegerile din Mississippi şi Alabama

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitt Romney, cel mai probabil contracandidat al lui Obama
Mitt Romney, cel mai probabil contracandidat al lui Obama

Rezultatele vor fi strânse în Mississippi şi Alabama, cele două state din sudul Statelor Unite care au votat marţi în cadrul cursei pentru învestitura republicană înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie, conform estimărilor posturilor de televiziune americane.

UPDATE 05.37 Potrivit informaţiile din presa străină,Rick Santorum a câştigat alegerile în ambele state. În Mississippi, Santorum a obţinut 33% din voturi, fiind urmat de Newt Gingrich (30%) şi Mitt Romney (28%).

Chiar dacă Santorum a câştigat în aceste două state, Mitt Romney conduce în continuare, pentru că se bucură de sprijinul a 470 de delegaţi, cu 232 mai mulţi decât fostul senator din Pennsylvania.

În Mississippi, Mitt Romney se poate plasa cu 35% din voturi în faţa fostului preşedinte al Camerei reprezentanţilor Newt Gingrich (30%) şi a catolicului fervent Rick Santorum (29%), conform exit-poll-urilor difuzate de CNN după închiderea secţilor de vot la ora locală 19:00 (02:00, miercuri, ora României), transmite Mediafax.

În Alabama, Santorum (34%) îl devansează pe Romney (29 la sută) şi Gingrich (28%), conform aceluiaşi post de televiziune.

Ron Paul apare de fiecare dată pe locul patru cu mult în urma celor trei candidaţi principali.

În aceste două state din sud, favoritul Mitt Romney speră să se apropie mai mult de învestitura republicană, în timp ce principalul său rival Rick Santorum caută să se impună ca o alternativă la fostul guvernator de Massachusetts considerat ca fiind prea moderat de către ultraconservatori.

La rândul său, Newt Gingrich, fost ales al statului Georgia, îşi joacă ultima carte în aceste două bastioane conservatoare.

Candidatul care va fi în final desemnat de alegătorii republicani îl va înfrunta pe preşedintele în exerciţiu Barack Obama la 6 noiembrie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite