Lipsa carburanţilor îi determină pe americani să treacă graniţa pentru un plin de benzină. Decizia guvernului mexican

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Mexicul, care a subvenţionat benzina pentru a atenua creşterea preţurilor la carburanţi, a comunicat, sâmbătă, că politica nu va fi aplicată în această săptămână în zona graniţei cu Statele Unite ale Americii. Guvernul mexican a recurs la această măsură din pricina penuriei de carburanţi.

Amânarea subvenţiei în perioada 2 – 8 aprilie acoperă următoarele oraşe din statele de froniteră: Tamaulipas, Nuevo Leon, Coahuila, Chihuahua, Sonora şi Baja California, inclusiv Tijuana. Tijuana fiind unul dintre cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei. 

Ministerul de Finanţe din Mexic a transmis într-un comunicat că există o lipsă de benzină în zonă "dintr-un dezechilibru între cerere şi ofertă". "În Statele Unite, preţul benzinei este mai mare decât în Mexic, iar cetăţenii acestei ţări trec graniţa pentru a-şi face provizii", a mai precizat Ministerul de Finanţe. 

Din cauza invaziei din Ucraina, preţurile carburanţilor au crescut, iar tot mai mulţi cetăţeni din Statele Unite trec graniţa în Mexic în goana după preţuri mai mici la benzină.

Subvenţia a fost sprijinită de guvernul preşedintelui Andres Manuel Lopez Obrador, care a asigurat să-i ocrotească pe consumatori de creşterile preţurilor la pompă. 

Ministrul adjunct de finanţe, Gabriel Yorio, a declarat, vineri, într-un interviu pentru Reuters, că Mexicul se gândeşte să utilizeze veniturile suplimentare dobândite din creşterea preţurilor petrolului pentru a subvenţiona preţurile interne la benzină şi motorină. 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite