Justin Trudeau anunţă redeschiderea ambasadei la Kiev

0
0
Foto Profimedia
Foto Profimedia

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a făcut o vizită surpriză în Ucraina. Acesta a mers la Irpin şi s-a întâlnit cu preşedintele Zelenski alături de care a făcut o conferinţă de presă.

În timpul conferinţei de presă Trudeau a anunţat că ţara sa va redeschide ambasada la Kiev. 

Trudeau a făcut o vizită în Ucraina pentru a vedea cu ochii săi ce au făcut aici ocupanţii ruşi care au provocat un conflict militar ce afectează întreaga planetă. Primarul din Irpin a scris pe Telegram că a primit o vizită surpriză din partea premierului Canadei. 

„Tocmai am avut onoarea să mă întâlnesc cu premierul Canadei, Justin Trudeau, care a venit la Irpin pentru a vedea cu ochii săi toată grozăvia pe care ocupanţii ruşi au provocat-o oraşului nostru”, a declarat Oleksandr Markushyn, relatează Digi24. 

 Premierul canadian a anunţat că va acorda mai multă asistenţă militară Ucrainei care include drone cu camere de luat vederi, imagini din satelit, arme, muniţie şi finanţare pentru operaţiunile de deminare. 

„Este clar că Vladmir Putin este responsabil pentru crime de război odioase şi trebuie să existe responsabilitate!, a declarat Trudeau.

SUA


Ultimele știri
Cele mai citite