Joe Biden: „Dacă era vorba de o manifestaţie Black Lives Matter, ar fi fost un tratament foarte diferit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite / FOTO Getty Images
Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite / FOTO Getty Images

Joe Biden, confirmat definitiv drept următorul preşedinte al Statelor Unite, a declarat că evenimentele de miercuri din Washington reprezintă „una dintre cele mai întunecate zile din istoria noastră (n.red - a Statelor Unite)” şi l-a învinovăţit pe Donald Trump pentru violenţele fără precedent. Acesta a observat tratamentul diferit aplicat de insituţiile de forţă protestatarilor anti-Trump.

„Nimeni nu mă poate convinge că dacă vorbeam de un grup de protestatari Black Lives Matter, aceştia n-ar fi fost trataţi diferit faţă de huliganii care au luat cu asalt ieri clădirea Capitoliului”, a declarat Joe Biden. 

Acesta a descris ziua de miercuri drept „una dintre cele mai întunecate zile din istoria naţiunii, literalmente un asalt asupra citadelei libertăţii”.

„Nu a fost nesupunere, nu a fost lipsă de ordine. A fost haos”, a mai spus Biden, adăugând că persoanele care au participat la asaltul asupra Congresului nu erau protestatari, ci o „gloată în plină revoltă, terorişti interni”.

„Mi-ar plăcea să spun că n-am văzut lucrurile acestea venind. Dar nu este adevărat. Le-am putut vedea venind. În ultimii patru ani am avut un preşedinte care şi-a arătat foarte clar dispreţul faţă de democraţia noastră, faţă de Constituţia noastră şi faţă de domnia legii. A lansat un asalt deplin asupra insituţiilor democraţiei noastre de la început”, a mai spus preşedintele ales al Statelor Unite. 

Biden a mai povestit şi cum nepoata sa i-a trimis în timpul evenimentelor de la Washington o fotografie a modului în care au fost trataţi, în timpul verii, protestatarii anti-rasism de către autorităţile responsabile. Fotografia era una a forţelor de ordine în echipamentul special pentru revolte păzind monumentul închinat lui Abraham Lincoln. 

La capătul unei reuniuni istorice, întrerupte de un asalt brutal asupra Congresului de către susţinătorii lui Donald Trump, Joe Biden a fost validat, joi, în Congres drept cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite