Boris Johnson, dur cu Trump: „Ce susţine preşedintele e complet greşit. Condamn fără rezerve încurajarea oamenilor să se comporte atât de dizgraţios”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donald Trump şi Boris Johnson / FOTO Arhivă
Donald Trump şi Boris Johnson / FOTO Arhivă

În cea mai recentă condamnare a evenimentelor de miercuri de la Washington, Boris Johnson a avut cuvinte dure pentru Donald Trump şi a salutat certificarea victoriei lui Joe Biden.

„Consider că a fost complet greşit faptul că a încurajat oamenii să atace Capitoliul şi că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte şi libere. Cred  că lucrurile pe care preşedintele Trump le-a susţinut sunt complet greşite şi condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgraţioasă”, a declarat Boris Johnson, citat de BBC.

Acesta a salutat certificarea victoriei lui Joe Biden. 

Nu este singurul lider european care s- arătat şocat de evenimentele de la Washington. Angela Merkel şi-a exprimat joi „tristeţea” şi „furia” în legătură cu luarea cu asalt a Capitoliului din Washington DC de către susţinători ai lui Donald Trump.

Anterior, miercuri seara, mai mulţi lideri occidentali, printre care şi şeful NATO, au condamnat asaltul violent al Capitoliului.

Patru oameni au murit în urma incidentelor de  vineri de la Washington, când o gloată de susţinători ai lui Trump au trecut de cordonul de securitate al forţelor de ordine şi au pătruns în birourile şi sălile de şedinţă ale Congresului american. După ce le-a cerut susţinătorilor săi să protesteze în faţa Capitoliului, confruntat cu violenţele iscate, Trump le-a transmis acestora să plece acasă paşnic. Aceştia au fost ulterior evacuaţi de forţele de ordine.

Citeşte şi:

Cum a putut fi invadat Capitoliul? Cine răspunde de siguranţa clădirii şi a congresmanilor americani FOTO VIDEO

Imagini cu haosul de la Capitoliu. FBI îi caută pe intruşi: Ce spune bărbatul care s-a fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi FOTO VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite