Joe Biden condamnă „atacul brutal” asupra lui Salman Rushdie

0
0
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele Statelor Unite ale Americii Joe Biden a condamnat, sâmbătă, "atacul brutal” asupra scriitorului britanic şi american Salman Rushdie, aflat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în timpul unei conferinţe din statul New York.

Preşedintele a salutat curajul lui Salman Rushdie, care a refuzat "să fie hărţuit sau redus la tăcere” şi a spus că alături de  soţia sa Jill Biden "împreună cu toţi americanii şi oamenii din întreaga lume se roagă pentru sănătatea şi recuperarea lui"..

Bărbatul care l-a înjunghiat pe scriitorul Salman Rushdie şi care a fost pus sub pentru tentativă de omor a pledat nevinovat, a anunţat avocatul său Nathaniel Baron, citat de CNN. Între timp, autorul "Versetelor" Satanice a fost scos de pe ventilator şi poate vorbi, a spus agentul său, Andrew Wylie.

După atacul de vineri, agresorul a fost plasat în detenţie fără cauţiune.

Scriitorul Salman Rushdie, care s-a născut în India şi care şi-a petrecut mai mulţi ani ascunzându-se după ce Iranul le-a cerut musulmanilor să îl ucidă din cauza scrierilor sale, a fost operat după ce a fost înjunghiat, şi cel mai probabil îşi va pierde un ochi.

Rushdie a fost înjunghiat în gât şi în tors, vineri, în timp ce era pe scenă la o prelegere în statul New York, fiind dus pe calea aerului la spital.

"Versetele satanice” este cartea care a atras atenţia asupra lui Rushdie, deoarece unii musulmani au considerat că aceasta este sacrilegă, iar publicarea ei în 1988 a stârnit demonstraţii publice.

Ayatollahul Ruhollah Khomeini, care a descris cartea drept o insultă la adresa islamului şi a profetului Mahomed, a emis un decret religios, sau fatwa, cerând moartea lui Rushdie în 1989. Fatwa este încă în vigoare.

Mai multe - SUA

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite