Incident pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy: Doi vameşi s-au simţit rău după ce au deschis un colet suspect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi vameşi de pe aeroportul newyorkez John F. Kennedy s-au simţit rău duminică dimineaţa după ce au deschis un colet care ar fi putut conţine un gaz toxic, au anunţat surse din cadrul poliţiei federale (FBI), relatează AFP.

Poliţia federală a declarat pentru AFP că a trimis o echipă să îi examineze atât pe cei doi vameşi, cât şi pachetul, care ar fi putut să conţină "substanţe toxice".

New York Post scria pe site că acest colet a fost testat pozitiv pentru VX (o versiune puternică de gaz sarin), un gaz neurotoxic, dar poliţia a declarat pentru AFP că sunt necesare pentru mai multe zile pentru aflarea rezultatelor testelor. urse din anchetă susţin că ar fi vorba de acid fosforic.

Postul de televiziune WNBC, care cita un funcţionar din cadrul poliţiei, a precizat că acest colet ar putea proveni din China.

Incidentul, care a avut loc în contextul unor temeri cu privire la atacuri teroriste asupra unor ţinte americane, s-a produs în localul de primirea corespondenţei din străinătate pentru Coasta de Est. Incidentul nu a perturbat activitatea aeroportului.
 

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite