Hackerii sirieni au spart contul de Twitter al Reuters

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Thomson Reuters devine ultima victimă a atacurilor venite din partea hackerilor sirieni. FOTO Reuters
Thomson Reuters devine ultima victimă a atacurilor venite din partea hackerilor sirieni. FOTO Reuters

Contul de Twitter al agenţiei de ştiri Thomson Reuters a fost atacat luni seară de hackerii sirieni susţinători ai preşedintelui Bashar Al-Assad, informează publicaţia „The Atlantic Wire”.

Luni seară, pe contul de Twitter al Reuters au început numeroase postări de susţinere a preşedintelui Bashar Al-Assad, ceea ce de la început a dus cu gândul că Thomas Reuters este, de asemenea, o victimă a atacurilor care vizează agenţii de ştiri sau publicaţii online.

Activitatea hackerilor a afectat contul de social-media care are aproximativ 83.000 de oameni care urmăresc activitatea agenţiei de ştiri, nu contul de Twitter al Reuters destinat ştirilor de ultimă oră care în prezent are trei milioane de persoane care urmăresc activitatea acestuia.

După 20 de minute de la încetarea postărilor de susţinere a preşedintelui Bashar Al-Assad, cei care au spart contul şi îl administrau în acel moment au postat un mesaj prin care afirmau că partea departamentului de IT al armatei siriene este responsabil pentru problemele contului de Twitter al Reuters.

Prin evenimentele de ieri Thomson Reuters se alătură altor ziare şi agenţii de ştiri care au fost victime ale atacurilor informatice venite din partea Armatei Electronice Siriene (SEA): Financial Times, AP, BBC, FoxNews, NPR etc. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite