VIDEO A murit hackerul care putea face bancomatele să „scuipe“ bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barnaby Jack, unul dintre cei mai pricepuţi şi cunoscuţi hackeri din lume, a murit la vârsta de 36 de ani. Cauzele decesului sunt încă necunoscute, potrivit Wall Street Journal.

Hackerul trebuia să prezinte la Black Hat, întrunirea anuală a hackerilor ce are loc la Las Vegas, cum poate opri un pacemaker de la 10 metri distanţă.

Barnaby Jack era director de cercetare în cadrul firmei de securitate IOActive. El mai lucrat la o serie de companii de securitate, printre care şi McAfee. 

Moartea lui este o lovitură foarte mare pentru comunitatea de hackeri. Era considerat vedeta evenimentului Black Hat, unde obişnuia să demonstreze diverse vulnerabilităţi ale sistemelor şi dispozitivelor.

În 2010, Barnaby a uimit publicul prezent la eveniment după ce a făcut un bancomat să „scuipe“ bancnote. De atunci el s-a concentrat pe dispozitivele medicale şi încerca să-I convingă pe producătorii acestora să pună mai mult pe securitate.

Anul acesta, el trebuia să demonstreze cum se poate opri un stimulator cardiac de la distanţă, la fel ca în serialul „Homeland“, unde o grupare de terorişti îl asasinează pe vicepreşedintele fictiv al SUA prin această metodă. 

Cauzele decesului nu sunt încă cunoscute, însă internauţii susţin că acesta ar fi fost ucis de către companiile din industria medicală

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite