GALERIE FOTO Barack Obama (re)scrie istoria internetului răspunzând internauţilor pe site-ul Reddit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a surprins internauţii aseară participând la o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe site-ul Reddit. În scurt timp, platforma a picat, audienţa adusă de Obama fiind prea mare pentru Reddit.

Obama a postat primul anunţ pe contul său oficial de Twitter, anunţându-i pe internauţi că în curând va începe sesiunea de întrebări şi răspunsuri de pe Reddit. O zi pe care probabil orice redditor o va ţine minte şi probabil cel mai mare moment din istoria reţelei care şi-a câştigat influenţa în ultimul an.

Administratorii reţelei au confirmat rapid că este chiar vorba despre Obama. Pe Reddit, cei care vor să participe la sesiuni de întrebări şi răspunsuri, după cum am participat şi noi, la “National Post“ de curând, trebuie să-şi confirme identitatea printr-un link sau printr-o poză din acel moment, ca să demonstreze că ar fi vorba despre ei. Obama a postat imaginea de mai sus, în care apare la calculatorul său personal, un Macbook, răspunzând redditorilor.

O altă lovitură de imagine pe care a dat-o Obama cu această acţiune este faptul că a organizat sesiunea de întrebări din sediul său de campanie din oraşul Charlottesville, Virginia, adică exact locul de unde s-a născut ideea Reddit în 2005.

La finalul sesiunii, au existat 22.434 de comentarii, 202.883 de utilizatori au votat pozitiv, iar 199.282 au votat împotriva. Practic, acceptarea lui Obama pe Reddit spune multe şi despre cum stă el în sondaje, cifra de 50% fiind asemănătoare situaţii din “offline“.

Întrebările pot fi găsite pe Reddit, iar răspunsurile lui Obama, deşi nu au fost foarte multe, au fost uneori interesante. Preşedintele SUA a răspuns inclusiv la întrebarea “Care este jucătorul de baschet favorit?“, spunând că ar fi Michael Jordan. Barack Obama a răspuns la doar 10 întrebări, dar mulţi au spus că simpla sa prezenţă pe o astfel de reţea a fost un cadou. Evident, şi o strategie electorală. 

În orice caz, pentru fiecare internaut, chiar dacă îl apreciază sau nu pe Obama, a fost un moment istoric. Reddit nu a mai trăit momente din acestea, chiar dacă au fost foarte multe personalităţi care au făcut sesiuni de întrebări şi răspunsuri, numite IAMA pe Reddit. Iar istoria internetului s-a mai scris puţin prin implicarea unei asemenea personalităţi în inima culturii urbane. La finalul descrierii postării, Obama chiar a făcut şi o referinţă la o glumă care circulă cu el pe internet, un “meme“, aşa cum sunt cunoscute simbolurile culturii urbane internaute, în care faţa lui obama exprimă “Not Bad“ (Mai multe exemple pot fi văzute în galeria foto).

Ce este Reddit?

Reddit este supranumit un site de ştiri sociale. Utilizatorii promovează link-urile interesante pe care le găsesc pe internet, iar în urma voturilor pozitive sau negative, acestea sunt promovate pe Reddit.

De multe ori, Reddit a devenit un adevărat izvor de cultură urbană şi de viralitate, adică popularitate pentru o ştire sau nu.

Reddit a fost fondat în 2005 de către Steve Huffman şi Alexis Ohania, iar în octombrie 2006 a fost cumpărat de Conde Nast Publications, firmă care administrează mai multe reviste celebre ca “GQ“, “The New Yorker“ sau “Vogue“. 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite