FOTOGALERIE Cum arată vila din Hawaii în care Barack Obama îşi petrece vacanţele în fiecare an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
casa de vacanta Obama5

De îndată ce politicienii americani au reuşit să evite, în ultimul moment, o criză fiscală ce ar fi dus la creşterea impozitelor, preşedintele Barack Obama a plecat cu familia în vacanţă în Hawaii, pe plaja Kailua, după ce anterior şi-a scurtat concediul pentru a se ocupa de problemele financiare ale ţării.

Fiecare preşedinte al Statelor Unite a avut propria metodă de a scăpa de stres. Harry Truman, cel de-al 33-lea preşedinte american, spunea că se simte închis în Casa Albă.

Ronald Reagan şi George W. Bush obişnuiau să „evadeze“ la moşiile din vest. Obama, în schimb, preferă să-şi petreacă sărbătorile în locuri luxoase din fostul său stat de reşedinţă, Hawaii. Familia prezidenţială închiriază în fiecare an o casă într-o zonă cu circuit închis de pe plaja Kailua.

Liderul american obişnuieşte să-şi petreacă timpul pe terenul de golf, în sala de forţă şi pe plajă, alături de soţia sa Michell şi de fiicele sale Sasha şi Malia, relatează „US News“.

Din 2008 până în 2010, mergea la casa de vacanţă „Plantation Estate“, cu vedere la ocean şi descrisă ca având o „securitate excepţională“, dar păstrându-şi confortul şi eleganţa.

plaja kailua

În 2011 preşedintele a ales o altă casă din aceeaşi zonă, cu o suprafaţă de 560 de metri pătraţi.

Anul acesta presa americană presupune că preşedintele Obama a optat pentru aceeaşi casă a cărei chirie se ridică la 25.000 de dolari pe săptămână, conform agenţiilor imobiliare.

Deşi preşedintele suportă costul vacanţei din banii săi, se estimează că excursia lui îi costă 7 milioane de dolari pe contribuabili, din cauza zborului cu Air Force One şi a unei operaţiuni extinse de securitate.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite