FOTO Ce a făcut Obama înainte să anunţe moartea lui Osama: A dansat cu soţia şi a jucat golf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Popularitatea preşedintelui american şi încrederea cetăţenilor SUA în Barack Obama au crescut considerabil după operaţiunea în care Osama bin Laden a fost ucis.

"Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul al-Qaeda", anunţa duminică noaptea preşedintele Barack Obama, într-o conferinţă de presă transmisă în direct de la Casa Albă.



Nimic din ce a făcut preşedintele american cu 48 de ore mai înainte nu trăda operaţiunea împotriva  liderului al-Qaeda desfăşurată în Pakistan "la ordinul" său.

Ce a făcut Obama cu 48 de ore  înainte de anunţ:

În cursul zilei de vineri a vizitat statul Alabama, grav afectat de tornade, promiţând că va face"tot ce îi va sta în putinţă" pentru reconstrucţia lui.

image
image

Ulterior, a mers la centrul spaţial Kennedy, din Florida, împreună cu soţia sa Michelle şi fiicele Malia şi Shasha, pentru a participa la lansarea navetei spaţiale Endeavour.



Lansarea nu a mai avut loc, dar Obama s-a întâlnit cu democrata Gabrielle Giffords, rănită grav în timpul atacului din Tucson în ianuarie, şi cu soţul acesteia, astronautul Mark Kelly (foto), care va conduce misiunea navetei spaţiale Endeavour.

image



Tot vineri, Casa Albă a anunţat că preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a impus sancţiuni economice unor oficiali ai regimului sirian, între care fratele mai mic al preşedintelui Bashar al-Assad, Maher, din cauza "încălcării drepturilor omului în Siria".

image



Ziua s-a terminat cu o vizită la "Miami Dade College", unde Obama a primit o medalie şi o diplomă de onoare din partea Asociaţiei de Ştiinţă.

image



Sâmbătă, a doua zi după nunta dintre Prinţul William al Marii Britanii şi Kate Middleton, Barack Obama, care nu a fost invitat la eveniment, le-a urat tinerilor căsătoriţi "o viaţă plină de fericire împreună", adăugând că "Statele Unite nu au un prieten mai bun decât Marea Britanie".

image



În cursul serii a patronat dineul anual al corespondenţilor de presă de la Casa Albă, unde a dansat împreună cu soţia sa.

image



În timpul evenimentului, Barack Obama l-a ironizat pe Donald Trump, aflat şi el în sală, care s-a îndoit de autenticitatea certificatului său de naştere. Preşedintele SUA a spus că Trump va putea să "reînceapă să se intereseze de probleme importante, cum ar fi dacă «am fost, oare, cu adevărat, pe Lună»".

image

La un moment dat, pe ecranele video din sala unde avea loc dineul oficial, au apărut  imagini în care Casa Alba  era "decorată" cu un ecran luminos pe care scria "Trump, Casa Albă" - o viziune posibilă a modului în care ar arăta Casa Albă, dacă Trump ar deveni preşedinte.



Despre ziua de duminică, la sfârşitul căreia Obama a anunţat moartea celui mai căutat terorist din lume după atentatele din 11 septembrie, se ştie doar că preşedintele american a plecat de la Casa Albă pentru un meci de golf.

image
image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite