Fostul primar Rudolph Giuliani laudă ”rezistenţa” newyorkezilor în faţa situaţiilor de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al oraşului New York, Rudolph Giuliani, care era în funcţie în momentul atentatelor de la 11 septembrie, a lăudat miercuri "rezistenţa" newyorkezilor în faţa adversităţii şi competenţa serviciilor de urgenţă din megalopolisul în care uraganul Sandy a făcut cel puţin 18 morţi de luni seară, notează Agerpres.

"Întotdeauna, când au loc astfel de evenimente, am constatat în calitate de primar sau de simplu cetăţean, că adevăratele pierderi sunt pierderile de vieţi umane şi, din păcate, ele sunt semnificative", a declarat emblematicul Giuliani, aflat la Sydney.

Uraganul Sandy a făcut cel puţin 42 de morţi pe teritoriul SUA, dintre care 18 la New York, parţial inundat. "Pierderile materiale, pierderile de venituri produse de închiderea companiilor, pierderile de venituri cauzate de închiderea bursei, peste acestea putem trece", a explicat Giuliani, citat de AFP.

"Cunoscând New York-ul, unde rezistenţa este scrisă cu majuscule, eu ştiu că ei vor face mai mult decât să îşi revină. Dar ceea ce nu vom putea compensa vreodată sunt pierderile umane", a adăugat el, apreciind însă că serviciile de urgenţă din oraş sunt "cele mai bune" din ţară.

În ziua atentatelor de la 11 septembrie, Rudolph Giuliani, supranumit "Rudy", a devenit un idol, datorită capacităţii sale de reacţie, a prezenţei sale pe teren şi a compasiunii exprimate pentru victime. Activitatea sa i-a adus atunci titlul de personalitatea anului decernat de revista Time, notează AFP.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite