Fostul director pentru securitate al Facebook susţine că este prea târziu pentru a proteja alegerile americane din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director pentru securitate al Facebook Alex Stamos spune că este prea târziu pentru a proteja de atacurile hackerilor alegerile americane de la mijlocul mandatului care vor avea loc în luna noiembrie şi a cerut o înăsprire a regulilor pentru industria tehnologiei pentru a preveni viitoare pericole, scrie Politico.

Stamos, care a părăsit Facebook luna aceasta, a făcut referire la dezvăluirile făcute în această săptămână de Facebook şi Microsoft privind atacuri ale hackerilor şi campanii de influenţă din străinătate.

"Aceste dezvăluiri sunt dovada că pericolul Rusiei nu a fost prevenit şi că Iranul îi urmează exemplul. Acest lucru arată o realitate sumbră: adversarii Americii cred că este sigur şi eficient să atace democraţia Statelor Unite folosindu-se de tehnologiile americane şi de libertăţile noastre”, a scris Stamos pe blogul Lawfare.

"În unele feluri, Statele Unite a transmis lumii că nu ia aceste probleme în serios şi că oricine atacă Vestul, va primi maxim, o palmă peste încheietură. Deşi acest eşec a lăsat Statele Unite nepregătite pentru a-şi apăra alegerile din 2018, există încă o şansă să apărăm democraţia americană în 2020”, a adăugat el.

Stamos a precizat că Congresul ar trebui să impună reguli privind gestionarea dezinformării online, notând că, deşi unele companii au luat măsuri, ele "au luat aceste măsuri voluntar şi le-ar putea anula în viitor”.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite