Fostul ambasador al SUA la OSCE a cerut excluderea Rusiei din toate organizaţiile internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook-OSCE / OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki.
Foto: Facebook-OSCE / OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki.

James Gilmore, fostul ambasador al SUA la OSCE a spus că Rusia ar trebui să devină un paria printre ţările civilizate.

Fostul ambasador al SUA la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) James Gilmour a cerut „să se depună eforturi pentru a exclude Federaţia Rusă din toate organizaţiile internaţionale” în cazul unei escaladări a situaţiei din Ucraina.

„Rusia trebuie să devină un paria între ţările civilizate. Trebuie depuse eforturi pentru excluderea Rusiei din toate organizaţiile internaţionale, începând cu OSCE. OSCE aderă la principiile Acordurilor de la Helsinki, inclusiv la faptul că nicio ţară nu atacă o alta prin încălcarea graniţelor recunoscute. Dacă ţările OSCE nu vor exclude Federaţia Rusă şi satelitul său în persoana Belarusului <...>, Statele Unite nu ar trebui să o mai finanţeze [organizaţia OSCE]", a spus Gilmore. El şi-a exprimat punctul de vedere într-un articol publicat vineri pe site-ul revistei Foreign Policy .

În plus, fostul reprezentant permanent solicită impunerea de sancţiuni împotriva Federaţiei Ruse şi, de asemenea, consideră că pe fondul situaţiei cu Ucraina, „a venit momentul ca Statele Unite să implice activ” Finlanda şi Suedia în NATO. „Suedia şi Finlanda, în mod tradiţional neutre, realizează acum că sunt în pericol de „finlandizare””, scrie Gilmour.

Gilmore a fost ambasador al SUA la OSCE din 2019 până în 2021. El a fost nominalizat pentru postul corespunzător de către preşedintele american de atunci Donald Trump. Gilmour a fost procuror general al Virginiei în perioada 1994-1997 şi guvernator al acestui stat între 1998-2002. În 2001, a condus şi Comitetul Naţional Republican.

SUAPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite